Voorbeschouwing OZC 1 – FIT Boys 1

10 februari 2018

Zaterdag 10 februari speelt de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Alex Padding de uitwedstrijd tegen OZC. OZC is de nummer 8 en heeft 4 punten meer dan FIT Boys, dat de nummer 12 is met 11 punten. FIT Boys wil zich in de resterende 15 duels veilig spelen en wie weet het linker rijtje bereiken en stiekem een periode pakken. OZC kan maar zo het linker rijtje bereiken bij een overwinning, maar bij een verliespartij ook de blik naar onder moeten werpen. Eerder dit seizoen op Sportpark Noord-West won FIT Boys met 1 – 0 door een doelpunt van Ruud Seubring. Toen was FIT Boys de bovenliggende partij. Kijken of dat zaterdagmiddag weer lukt.

Deze competitie
OZC haalde dus 15 punten uit 11 duels. Won 4 keer, speelde 3 keer gelijk en verloor 4 keer. OZC opende met een overwinning tegen SCN (1 – 0) en daarna winst op BSVV (1 – 3). Daarna volgde een 0 – 4 thuisverlies tegen Hollandscheveld en een 1 – 0 verlies tegen FIT Boys. Tegen sterke tegenstander Hoogeveen werd het 2 – 2 en van Lutten werd met 3 – 1 verloren. Daarna volgde winst tegen ZZVV (3 – 1) en tegen Tonego (0 – 1) en een gelijk spel tegen LTC (0 – 0) en SCD (1 – 1). Twee weken geleden verloor de ploeg thuis van FDS met 2 – 3 en vorige week ging de uitwedstrijd tegen SCN niet door. De ploeg scoorde 14 keer en kreeg er slechts 16 tegen (minste aantal tegengoals in de 3e klasse D) en dat levert een doelsaldo op van -2. Topscoorder is Frank Jansen met 4 doelpunten.

FIT Boys speelde elf keer deze competitie, waarvan 3 keer winst 2 keer gelijkspel en 6 keer een verlies. In de competitie-opening speelde FIT Boys de Midden-Drenthe derby tegen BSVV. BSVV won knap met 0 – 1 en ook tegen 10 man wist FIT Boys daarna niet te scoren. Ook uit tegen ZZVV werd er met 1 – 0 verloren door een vroege goal (4e minuut). Daarna thuis tegen OZC werd er overtuigend gewonnen. Al werd het maar 1 – 0, FIT Boys speelde een sterke en gewonnen wedstrijd. Tegen LTC speelde de ploeg de 1e helft zwak en stond bij de rust met 1 – 4 achter. Het werd nog 3 – 4 met de ultieme kans op de gelijkmaker, maar dat mocht niet zo zijn. Uit bij Tonego werd er met 1 – 1 gelijkgespeeld, na een 1 – 0 achterstand. Tegen Lutten kwam door de late gelijkmaker van Tim Seubring de 1 – 1 op het scorebord. Er werd verloren van Hollandscheveld (4 – 2) en daarna volgde het verlies met 6 – 0 tegen Hoogeveen. Thuis tegen SCD’83 werd er eindelijk gewonnen (3 – 1). De laatste wedstrijd voor de winterstop was tegen Hardenberg’85 en toen ging de ploeg hard onderuit (6 – 1 verlies). Maar de ploeg kwam uitstekend uit de winterstop en won met 2 – 1 van SCN. Vorige week werd de uitwedstrijd tegen BSVV wegens sneeuwval afgelast. En dat leverde dus 11 punten op met een doelsaldo van 14 voor en 26 tegen (-12). Aan FIT Boys-zijde is middenvelder Jos Gerding topscoorder met 4 doelpunten.

De wedstrijd op Sportpark Westbroek in Ommen start om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Taflan.