Voorbeschouwing FDS 1 – FIT Boys 1

14 december 2017

Zaterdag 16 december, mits de regen/het natte veld geen roet in het eten gooit, speelt de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Alex Padding uit op sportpark J.D. Maurikveld tegen nummer 9 FDS. Voor FIT Boys is dit de laatste wedstrijd voor de winterstop, maar wel een hele belangrijke. Winnen betekent aanhaken bij de brede middenmoot. Verlies betekent na de winterstop als nummer 13 de 2e helft van de competitie ingaan. Voor FDS tellen de punten ook. Bij winst nestelt de ploeg zich bovenin het rechterrijtje met uitzicht op het linkerrijtje. Er staat dus wel wat op het spel zaterdagmiddag.

Deze competitie
FDS won dit seizoen 3 keer, speelde 3 keer gelijk en verloor 3 keer. Het begon met een 3 – 3 gelijkspel tegen Lutten, dat de wedstrijd eindigde met 10 man. Daarna volgde een 2 – 7 verlies thuis tegen ZZVV, een knap gelijkspel tegen LTC (2 – 2) en een 1 – 4 verlies tegen Hardenberg’85. Dieptepunt was de 11 – 0 uit tegen Hoogeveen. Daarna herpakte FDS zich en won van SCD’83 (3 – 2) en SVN’69 0 – 4 en de laatste competitiewedstrijd op 2 december werd er met 5 – 5 gelijkgespeeld tegen BSVV. Opvallend is het doelsaldo, dat net als FIT Boys ook -13 is. FDS scoorde 23 keer maar kreeg er ook al 36 tegen (FIT Boys 12 – 25). Topscoorder aan FDS kant is Brian van der Zweerde met 8 doelpunten

FIT Boys speelde tien keer deze competitie, waarvan 2 keer winst 2 keer gelijkspel en 6 keer een verlies. In de competitie-opening speelde FIT Boys de Midden-Drenthe derby tegen BSVV. BSVV won knap met 0 – 1 en ook tegen 10 man wist FIT Boys daarna niet te scoren. Ook uit tegen ZZVV werd er met 1 – 0 verloren door een vroege goal (4e minuut). Daarna thuis tegen OZC werd er overtuigend gewonnen. Al werd het maar 1 – 0, FIT Boys speelde een sterke en gewonnen wedstrijd. Tegen LTC speelde de ploeg de 1e helft zwak en stond bij de rust met 1 – 4 achter. Het werd nog 3 – 4 met de ultieme kans op de gelijkmaker, maar dat mocht niet zo zijn. Uit bij Tonego werd er met 1 – 1 gelijkgespeeld, na een 1 – 0 achterstand. Tegen Lutten kwam door de late gelijkmaker van Tim Seubring de 1 – 1 op het scorebord. Er werd verloren van Hollandscheveld (4 – 2) en daarna volgde het verlies met 6 – 0 tegen Hoogeveen. Thuis tegen SCD’83 werd er eindelijk gewonnen (3 – 1), maar vorige week tegen Hardenberg’85 ging de ploeg weer hard onderuit (6 – 1 verlies). En dat levert dan 8 punten op maar met nog 1 wedstrijd te gaan voor de winterstop kan het er zoveel beter uitzien na 16 december. Aan FIT Boys-zijde is middenvelder Jos Gerding topscoorder met 4 doelpunten.

De historie
De beide teams hebben geen historie met elkaar. FDS speelde 2 seizoen geleden nog in de 5e klasse, promoveerde naar de 4e klasse en werd vorig seizoen weer kampioen voor nummer 2 Hoogeveen.

De wedstrijd in Havelterberg wordt gespeeld op sportpark J.D. Maurikveld en start om 14:30 uur.