Voorbeschouwing FIT Boys 1 – ZZVV 1

13 februari 2018

Zaterdag 17 februari speelt de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Alex Padding de thuiswedstrijd tegen ZZVV. ZZVV is de nummer 7 en heeft 6 punten meer dan FIT Boys, dat de nummer 13 is met 11 punten. FIT Boys verloor vorige week van OZC met 3 – 1 na een slechte eerste helft en door het missen van enkele 100% kansen op meer. De ploeg moet zich in de resterende 14 duels veilig spelen en wie weet het linker rijtje bereiken. ZZVV speelde vorige week thuis gelijk tegen BSVV (1 – 1). Zelfs ZZVV moet de punten nog blijven pakken, want een serie slechte resultaten kan maar zo een promotie/degradatieplaats opleveren. De ploegen troffen elkaar eerder dit seizoen in Zuidwolde. Door een vroege goal en ondanks enkele goede kansen voor FIT Boys wist ZZVV de winst toch over de streep te spelen. FIT Boys heeft dus iets recht te zetten, los van het feit dat de 3 punten een must zijn.

Deze competitie
ZZVV opende deze competitie sterk met overwinningen op Hollandscheveld (3 – 2), FDS (2 – 7) en FIT Boys (1 – 0). Daarna volgden twee gelijke spelen tegen BSVV (1 – 1) en SCN (3 – 3) en winst op SVN’69 (4 – 1). Toen kwam de ploeg in een dip met drie verliespartijen, tegen OZC (3 – 1), Lutten (0 – 3) en Tonego (0 – 2). Voor de winterstop sloot ZZVV af met twee gelijke spelen tegen Hoogeveen (1 – 1) en SCD’83 (3 – 3). De ploeg kwam slecht uit de winterstop en verloor met 0 – 3 van Hardenberg’85. Zoals gezegd speelde de ploeg vorige week met 1 – 1 gelijk tegen BSVV. Dat leverde totaal 17 punten op uit 13 wedstrijden met een doelsaldo van 25 voor en 25 tegen. Topscoorder is Bram Otten met 6 doelpunten.

FIT Boys speelde twaalf keer deze competitie, waarvan 3 keer winst 2 keer gelijkspel en 7 keer een verlies. In de competitie-opening speelde FIT Boys de Midden-Drenthe derby tegen BSVV. BSVV won knap met 0 – 1 en ook tegen 10 man wist FIT Boys daarna niet te scoren. Ook uit tegen ZZVV werd er met 1 – 0 verloren door een vroege goal (4e minuut). Daarna thuis tegen OZC werd er overtuigend gewonnen. Al werd het maar 1 – 0, FIT Boys speelde een sterke en gewonnen wedstrijd. Tegen LTC speelde de ploeg de 1e helft zwak en stond bij de rust met 1 – 4 achter. Het werd nog 3 – 4 met de ultieme kans op de gelijkmaker, maar dat mocht niet zo zijn. Uit bij Tonego werd er met 1 – 1 gelijkgespeeld, na een 1 – 0 achterstand. Tegen Lutten kwam door de late gelijkmaker van Tim Seubring de 1 – 1 op het scorebord. Er werd verloren van Hollandscheveld (4 – 2) en daarna volgde het verlies met 6 – 0 tegen Hoogeveen. Thuis tegen SCD’83 werd er eindelijk gewonnen (3 – 1). De laatste wedstrijd voor de winterstop was tegen Hardenberg’85 en toen ging de ploeg hard onderuit (6 – 1 verlies). Maar de ploeg kwam uitstekend uit de winterstop en won met 2 – 1 van SCN. Twee weken geleden werd de uitwedstrijd tegen BSVV wegens sneeuwval afgelast en zoals gezegd werd vorige week op het kunstgras van OZC met 3 – 1 verloren. En dat leverde dus 11 punten op met een doelsaldo van 15 voor en 29 tegen (-14). Aan FIT Boys-zijde is middenvelder Jos Gerding topscoorder met 4 doelpunten.

De wedstrijd op Sportpark Noord-West in Beilen start om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Nijboer.