Voorbeschouwing FIT Boys 1 – SVN’69 1

18 februari 2018

Zaterdag 24 februari speelt de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Alex Padding de thuiswedstrijd tegen SVN’69, ijs en weder dienende.  Bij afgelasting speelt de ploeg in Witteveen tegen Nieuw Balinge, aanvang 15:00 uur. SVN’69 is de nummer 11 van de competitie en heeft 3 punten meer en 1 wedstrijd meer dan nummer 13 FIT Boys. Wederom een 6 punten wedstrijd, er op en er over. FIT Boys verloor twee weken geleden van OZC met 3 – 1 na een slechte eerste helft en door het missen van enkele 100% kansen op meer. De ploeg speelt nog 14 finales en daarvan is de wedstrijd van zaterdag een hele belangrijke. SVN’69 verloor twee weken geleden kansloos op bezoek bij SCD’83 met 5 – 0. SVN’69 moet de blik naar beneden blijven houden in de strijd om rechtstreekse degradatie of de promotie-/degradatieplaatsen. De ploegen troffen elkaar nog niet eerder dit seizoen, want de eerste wedstrijd werd afgelast. FIT Boys moet vol gaan voor de 3 punten en zal er alles aan doen om die in Beilen te houden.

Deze competitie
SVN’69 behaalde deze competitie 14 punten uit 13 wedstrijden. Het won 4 keer, speelde 2 keer gelijk en verloor 7 keer. SVN’69 begon met een verliespartij tegen Tonego (3 – 1), een gelijkspel tegen Hoogeveen (0 – 0) en weer een verliespartij tegen LTC (2 – 0). Daarna volgde winst op SCD’83 (5 – 1) en verlies tegen Hollandscheveld (3 – 0) en ZZVV (4 – 1). Thuis werd er gewonnen van Hardenberg’85 (4 – 1) en verloren van FDS (0 – 4). BSVV werd op 2 – 2 gehouden en thuis werd er met 4 – 1 gewonnen van SCN. Uit tegen Lutten volgde na de winterstop een 2 – 1 verlies, daarna thuis 3 – 1 winst op Tonego en zoals eerder al vermeld sloot de ploeg twee weken geleden af met een 5 – 0 verlies tegen SCD’83. Opvallend is dat SVN’69 uit slechts 1 punt pakte (tegen BSVV). Topscoorder is Bart Meijer met 5 doelpunten.

FIT Boys speelde twaalf keer deze competitie, waarvan 3 keer winst 2 keer gelijkspel en 7 keer een verlies. In de competitie-opening speelde FIT Boys de Midden-Drenthe derby tegen BSVV. BSVV won knap met 0 – 1 en ook tegen 10 man wist FIT Boys daarna niet te scoren. Ook uit tegen ZZVV werd er met 1 – 0 verloren door een vroege goal (4e minuut). Daarna thuis tegen OZC werd er overtuigend gewonnen. Al werd het maar 1 – 0, FIT Boys speelde een sterke en gewonnen wedstrijd. Tegen LTC speelde de ploeg de 1e helft zwak en stond bij de rust met 1 – 4 achter. Het werd nog 3 – 4 met de ultieme kans op de gelijkmaker, maar dat mocht niet zo zijn. Uit bij Tonego werd er met 1 – 1 gelijkgespeeld, na een 1 – 0 achterstand. Tegen Lutten kwam door de late gelijkmaker van Tim Seubring de 1 – 1 op het scorebord. Er werd verloren van Hollandscheveld (4 – 2) en daarna volgde het verlies met 6 – 0 tegen Hoogeveen. Thuis tegen SCD’83 werd er eindelijk gewonnen (3 – 1). De laatste wedstrijd voor de winterstop was tegen Hardenberg’85 en toen ging de ploeg hard onderuit (6 – 1 verlies). Maar de ploeg kwam uitstekend uit de winterstop en won met 2 – 1 van SCN. Drie weken geleden werd de uitwedstrijd tegen BSVV wegens sneeuwval afgelast en zoals gezegd werd twee weken geleden op het kunstgras van OZC met 3 – 1 verloren. En dat leverde dus 11 punten op met een doelsaldo van 15 voor en 29 tegen (-14). Aan FIT Boys-zijde is middenvelder Jos Gerding topscoorder met 4 doelpunten.

De wedstrijd op Sportpark Noord-West in Beilen start om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Reinders.