FIT Boys 1 geeft overwinning weg

4 oktober 2014

De Raven Advies-equipe ging op bezoek bij Vitesse’63 in Koekange. Onder toeziend oog van Koekangenaar en oud-FIT Boys trainer Frens Waninge leek FIT Boys de overwinning te grijpen. FIT Boys was de gehele wedstrijd beter, maar begon wel slap. Vitesse scoorde eerst, een doelpunt met een groengeel strikje. Keeper Joost van het Reve verdedigde te nonchalant uit en schoot tegen een tegenstander aan. Ron Keizer wist wel raad met dit cadeautje en schoof de bal binnen. De 1 – 0 en FIT Boys was daardoor wel wakker. Vanaf dat moment was de Raven Advies-equipe de bovenliggende partij. Grootste kansen waren er voor Leon Timmerman (vrije trap op de lat) en Ruud Seubring (harde schuiver vlak voorlangs). Ruststand bleef derhalve 1 – 0.

Na rust speelde de ploeg van trainer/coach Ronald Bosma vol op de aanval en dit resulteerde in een vloeiende aanval over rechts. De voorzet van Ruud Seubring werd bij de tweede paal in gekopt door Mark Seubring (1 – 1). FIT Boys bleef de druk er op houden. 10 minuten voor tijd gaf scheidsrechter Bijsterveld een penalty voor duwen in de 16. Leon Timmerman schoot onberispelijk raak (1 – 2). Vlak voor tijd moest Gerald Haandrikman, die Tim Seubring verving omdat Tim in de warming up al uitviel, geblesseerd het veld verlaten. Hierdoor was de organisatie in de verdediging zoek. Hier profiteerde Vitesse optimaal van. Een voorzet van Ron Keizer werd door de volledig vrijstaande Johnny Schuttevaar tegen de touwen gerost en nog geen minuut later was het Keizer zelf die met een loeihard schot de wedstrijd besliste. Volgens Vitesse zelf was dit een “gestolen overwinning”, maar daar maalde niemand in Koekange om.

Volgende week speelt FIT Boys om 14:30 uur op sportpark Noord-West tegen SJS uit Stadskanaal.