FIT Boys 1 laat het liggen tegen SVN’69 1

25 maart 2017

(Foto’s: Ria de Vries)

De belangen waren groot in Nijeveen. Bij winst zou FIT Boys wat meer afstand kunnen nemen van plaats 11 en winnen betekende voor SVN ’69 een plaats in de veilige middenmoot. Uiteindelijk bleek de thuisploeg het belang het beste te begrijpen.

Het eerste kwartier bakte FIT Boys er niet veel van. Het werd vanaf de eerste minuut onder druk gezet. Het was Ramon Oldeman die in de 9e minuut volledig vrijstaand de score opende (1 – 0). Dit bleek de wake up call voor FIT Boys. De Auto Schade Bazuin mannen namen het heft in handen en in de 16e minuut scoorde Leon Timmerman met het hoofd vanuit een corner (1 – 1). FIT Boys bleef de bovenliggende partijen een kwartier later frommelde Ruud Seubring de bal over de doellijn en zette de Beilenaren op voorsprong (1 – 2), een voorsprong die veel ruimer had moeten uitvallen voor rust. Met name Dirk Jan Smelt faalde tot twee keer toe oog in oog met de keeper. Hij peerde de bal twee keer over de ballenvanger.

Na rust herpakte SVN ’69 zich en hoe. Al in de tweede minuut was het Carl Furda die na klungelig verdedigen de gelijkmaker aantekende. En het verdedigen bleef klungelig. In de 60e minuut kopieerde Ramon Oldeman zijn eerste doelpunt en zette zijn ploeg wederom op voorsprong: 3 – 2. De mannen van trainer Padding hadden in het tweede bedrijf nagenoeg niets in de melk te brokkelen en liet SVN ’69 vrolijk door voetballen. De 84e en 85e minuut waren voor Nijevener Denzel van Halen, eerst scoorde hij de 4-2 en een minuut later liet hij de bal van grote afstand het doel in rollen. Hij kreeg hiervoor de gelegenheid omdat FIT Boys keeper Peterjan Oosting dacht dat hij mee moest verdedigen op de rand van de middencirkel. Met de 5 – 2 en nog een paar minuten was de wedstrijd gespeeld.

Een wedstrijd met twee gezichten en het blije gezicht was voor de thuisploeg. FIT Boys kan de wonden gaan likken en zich voor gaan bereiden op de thuiswedstrijd tegen CSVC dat goede zaken deed door het zwalkende Hollandscheveld op een 3 – 1 nederlaag te trakteren. Aftrap a.s. zaterdag 14.30 uur op sportpark Noord-West in Beilen.