FIT Boys 1 neemt punt mee uit Luttelgeest

28 oktober 2017

De Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Alex Padding ging op bezoek in Luttelgeest om tegen Tonego 1 te spelen. De bus met spelers, staf en supporters vertrok op tijd voor de lange reis naar de polder. In tegenstelling tot vorige week speelde FIT Boys bijna de gehele wedstrijd geconcentreerd en agressief. Dit leverde een punt op tegen nummer 4 Tonego 1. Na een ijzersterk begin van de 1e helft kwam Tonego op een 1 – 0 voorsprong, maar 10 minuten later was het alweer gelijk (1 – 1, Stefan Eefting). Na de rust golfde het spel op en neer en speelden beide teams voor de winst. Tonego kreeg een uitgelezen kans op een voorsprong, maar de penalty belandde op de paal. Zo deelden beide teams de punten en dat was gezien het spelbeeld een terechte uitslag.

De eerste 20 minuten van de eerste helft kwam Tonego er niet aan te pas en kreeg FIT Boys ook kleine mogelijkheden, maar de afronding liet helaas te wensen over. Er werd agressief vooruit verdedigd en in balbezit speelde FIT Boys prima combinatievoetbal over de vleugels. Maar Tonego werd daarna toch wakker en had een sterk middenveld en snelle, technische buitenspelers. Vanaf hun middenveld werden met crossballen de buitenspelers regelmatig aan het werk gezet. Na een half uur spelen was het Tonego die wel scoorde via één van de pijlsnelle aanvallers die alleen op keeper Willem Flokstra af kon (1 – 0) na onoplettendheid achterin bij FIT Boys. Lang kon Tonego niet van deze voorsprong genieten. 10 minuten later zette Renaldo Boom op links prima door, speelde Ruud Seubring in die richting achterlijn kon. Zijn lage harde voorzet kwam bij de 2e paal, waar rechtsbuiten Stefan Eefting prima naar binnen was gekomen en binnen kon tikken (1 – 1). Dit werd ook, de toch wel terechte, ruststand.

Na de rust bleef het achterin bij FIT Boys opletten, want Tonego stichtte vooral gevaar over de vleugels. Met name de linksbuiten speelde op het randje en werd slechts bij één aanval teruggefloten wegens buitenspel. Regelmatig was hij de FIT Boys-verdediging te snel af, haalde vaak de achterlijn maar was in zijn voorzetten niet nauwkeurig en scherp. Aan de andere kant had FIT Boys-spits Ruud Seubring het moeilijk tegen de lange voorstopper van Tonego. Toch wist hij regelmatig de bal vast te houden of door te koppen op één van de vleugelaanvallers en zo kreeg FIT Boys ook kleine kansjes. Grootste kans kreeg Tonego, toen de linksbuiten bij Dirk van Faassen over het been ging in de zestien. Penalty. FIT Boys-keeper Willem Flokstra dook naar de goede hoek, maar zag de bal op de paal gaan. De bal stuiterde terug het veld in en werd door de penaltynemer binnengeschoten. Geheel terecht keurde scheidsrechter Muitjens, die een prima wedstrijd floot, deze treffer af. De penaltynemer mag, na een bal op de paal, de bal niet nogmaals raken. De stand bleef 1 – 1. In de laatste 20 minuten golfde het spel op en neer en gingen beide ploegen nadrukkelijk op zoek naar de winst. Dat lukte niet en na ruim 90 minuten floot scheidsrechter Muitjens deze wedstrijd de boeken in. Met een punt in de tas werd de lange terugreis aanvaard en ’s avonds had de selectie nog een gezellige feestavond in de FIT Boys-kantine.

Volgende week 4 november speelt FIT Boys om 14:30 uur thuis op Sportpark Noord-West tegen Lutten 1.

Opstelling FIT Boys: Willem Flokstra, Dirk van Faassen, Tim Seubring, Wilko Stevens, Renaldo Boom, Jos Gerding, Elwin Dam, Julian Boom, Stefan Eefting (Thijs Oosting), Ruud Seubring, Matthijs Bonnen (Christiaan Trijbels).