FIT Boys 1 overtuigend naar 3 punten tegen Lutten 1

18 maart 2017

(Foto’s: Ria de Vries en Maurits Beuling)

De Auto Beilen-/DS Reclame-equipe van trainer/coach Alex Padding ontving op deze koude, winderige zaterdagmiddag op Sportpark Noord-West nummer 5 sc Lutten 1. De FIT Boys-ploeg liet deze zaterdagmiddag zien dat het ten koste van alles de drie punten in Beilen wilde houden. Er was strijd, passie en inzet en op een lastig te bespelen veld in de tweede helft ook een paar mooie doelpunten. Ondanks het veldoverwicht in de 1e helft, was het Lutten die met een knap doelpunt de 0 – 1 scoorde. Dat was de ruststand. Na de rust scoorde FIT Boys in 6 minuten 3 keer en zo stond in de 71e minuut een 3 – 1 tussenstand op het scorebord. Na een rode kaart voor Lutten en de 4 – 1 door Dirk Jan Smelt waren de 3 punten meer dan terecht voor FIT Boys.

Pupil van de Week Luuk Oosterhof trapte af, nadat de zaalkampioenen van FIT Boys een ‘ereronde’ hadden gelopen. Luuk scoorde en nam plaats op de bank van FIT Boys. FIT Boys speelde nadrukkelijk op de helft van Lutten en zette hoog druk. Met de wind tegen kwam Lutten er daardoor spaarzaam uit, maar bij die uitvallen liet Lutten zien over uitstekende aanvallers te beschikken. Aan de andere kant kreeg FIT Boys ook mogelijkheden, maar een vrije bal verdween in het zijnet en de overige inzetten kwamen ook niet tussen de palen. Tim Seubring werd nog gelanceerd de diepte in, maar met een verdediger aan zijn zij schoot hij naast. En als je dan niet scoort, dan valt de goal aan de andere kant. Lutten produceerde een prima voorzet vanaf links en de spits dook voor zijn man en kopte prachtig met een boog over keeper Peter Jan Oosting in de verre hoek. 0 – 1 en dat was ook de ruststand. Gezien het spelbeeld een tegenvaller.

De tweede helft deed FIT Boys er nog een schepje bovenop en de ommekeer in de wedstrijd leek het inbrengen van Rick Koops. Met drie aanvallers en aanvallend ingestelde middenvelders ging FIT Boys nog meer druk ontwikkelen en dat had vrijwel direct resultaat. Voorin waren spitsen Leon Timmerman, Dirk Jan Smelt en Rick Koops een ware plaag voor de Lutten-verdediging. Tim Seubring zorgde voor de gelijkmaker (65e minuut, 1 – 1) en twee minuten later was de pijlsnelle Rick Koops er van door. Hij omspeelde de Lutten-keeper en kwam wat rechts van het doel uit maar leek de bal binnen te schuiven. Leek, want een Lutten-verdediger probeerde dit met een sliding te voorkomen. Daarbij maakte deze speler hands en scheidsrechter Van der Bij wees terecht naar de stip. Leon Timmermans mist deze buitenkansjes eigenlijk nooit en dus ook nu niet. Via de keeper maakte Leon de 2 – 1. Weer 4 minuten later lag de 3 – 1 er al weer in. Uit een corner kopte Leon Timmerman prachtig raak. Even later had hij weer een kopkans uit een vrijebal genomen door Dirk-Jan Smelt, maar deze ging net over. Bij sc Lutten droop de frustratie van de gezichten af en dat vertaalde zich naar hun spel. Met de moed der wanhoop probeerden zij het tij nog te keren en maakten daarbij ook diverse overtredingen. Bij één zo’n overtreding gaf de scheidsrechter terecht geel en dat was de tweede gele kaart voor deze Lutten-speler en dus rood. Met 10 man legde Lutten het hoofd in de schoot. Mooi was het om te zien dat in de laatste 10 minuten 2 A-junioren ook nog hun debuut mochten maken in de hoofdmacht. Jako van Faassen en Lars de Boer vielen nog in en deden verdienstelijk mee. Bij het scheiden van de markt maakte Dirk-Jan Smelt bij een snelle uitval nog de 4 – 1 (90e minuut). Een heerlijke en terechte overwinning en de zo belangrijke 3 punten waren binnen.

Volgende week speelt FIT Boys 1 uit om 14:30 uur tegen SVN’69 1.

Wedstrijdbeelden:

Pupil van de Week:
Afgelopen zaterdag was ik pupil van de week. Eerst heb ik zelf gevoetbald bij Leo in Assen, daarna met mijn pappa in de auto snel naar Beilen. De jongens van het eerste zaten al in de kleedkamer en Ria vertelde wat er allemaal ging gebeuren. Ik vond het heel leuk dat ik samen met de spelers de warming up mocht doen. Met Lars deed ik een panna-wedstrijdje. Weer terug naar de kleedkamer en toen naar het veld. Ik mocht samen met de scheidsrechter en Hendrik, de grensrechter, voorop lopen naar de middenstip. De scheidsrechter floot en ik sprintte met de bal naar de keeper van SC Lutten. Ik schoot en doelpunt! 1-0 voor Fit Boys. Jammer dat het doelpunt niet telde. Ik kreeg een zakje snoep van de scheidsrechter en ging snel tussen de wisselspelers zitten. De wedstrijd begon en de ruststand was 0-1. Tijdens de rust bleef ik op het veld en mocht ik weer voetballen met Rick, Lars en Jako. Na de rust werd Fit Boys sterker en scoorden ze nog vier keer. Van de trainer kreeg ik na elk doelpunt een high five. Wat was iedereen blij en ik ook! Na afloop in de kleedkamer werd de muziek harder gezet en was iedereen heel vrolijk. Ik mocht met Ria mee en kreeg een bakje patat. Boven in de bestuurskamer zat mijn pappa al en ik ging bij hem zitten. Martin, de leijdert, was ook heel blij en vond dat ik geluk bracht. Daar kreeg ik nog een bal met de handtekeningen van alle spelers en de begeleiding. Het was heel gezellig en daarna heb ik in de kantine de jongens van het eerste nog getrakteerd op ranja en een zakje snoep. Ria bedankt voor de begeleiding en mooie foto’s, spelers en begeleiding van het 1e elftal voor de mooie middag en spannende wedstrijd. Ik heb het heel leuk gehad.