FIT Boys 1 pakt 3 punten uit tegen Onstwedder Boys 1

29 november 2014

De Raven Advies-equipe ging deze koude zaterdagmiddag op bezoek bij Onstwedder Boys. Om aansluiting te houden met de brede middenmoot moest er gewonnen worden. Het werd een lelijke wedstrijd waarbij het publiek echt hondstrouw aan één van beide ploegen moet zijn geweest met een gevoelstemperatuur van 0 graden. Er was voldoende strijd en inzet en het was FIT Boys dat nog voor rust op voorsprong kwam. In de 29e minuut maakte Ruud Seubring een wereldgoal, het hoogtepunt van de middag (0 – 1). Dat was ook de ruststand.

Na de rust drong Onstwedder Boys aan en dat resulteerde al in de 48e minuut in de gelijkmaker van Gerko Scheper (1 – 1). Lang leek deze slechte wedstrijd van beide kanten uit te draaien op een 1 – 1 gelijkspel tot aan de 72e minuut. Scheidsrechter Smit zag een overtreding in de zestien en wees resoluut naar de strafschopstip. Daar wist Onstwedder Boys-speler Harm Visser wel raad mee en zo kwamen de Onstweddernaars op een 2 – 1 voorsprong. FIT Boys-trainer/coach Ronald Bosma, die vrijdag jarig was (gefeliciteerd!), ging alles of niets spelen en dirigeerde laatste man Tim Seubring naar het front. Dat bleek achteraf een gouden greep. Waar Onstwedder Boys rond 16:15 uur de drie punten al had bijgeschreven, dacht de Raven Advies-equipe daar anders over. In de 86e minuut maakte Tim Seubring zijn eerste en de 2 – 2. Twee minuten later was er sprake van ongeloof aan Onstwedder Boys-zijde en blijdschap aan FIT Boys-zijde. Tim maakte zijn tweede en de 2 – 3. Onstwedder Boys probeerde nog met de moed der wanhoop en slotoffensief er uit te persen. Het mocht niet baten, de 3 broodnodige punten gingen mee naar Beilen. De Onstwedder Boys-ploeg stond met een drup aan de neus te kijken naar de feestende FIT Boys-spelers. Op karakter en met strijd tot de laatste seconde kun je ver komen toonde FIT Boys 1 vanmiddag aan.

Volgende week 6 december staat een klassieker op het programma, een wedstrijd die altijd garant staat voor spektakel. Dan treft FIT Boys thuis op sportpark Noord-West om 14:30 uur Hollandscheveld.

(foto’s: Bé Sterenborg).