FIT Boys 1 pakt eindelijk overwinning

8 november 2014

Na 3 gelijke spelen op rij (en totaal 4 in de competitie) snakte de Raven Advies-equipe naar een overwinning tegen SCN. En die kwam er, al leek het er na een uur spelen niet op. De eerste helft was nog maar amper een kwartier op weg toen spits Mark Seubring uit een voorzet van Jos Gerding de 0 – 1 intikte. Het eerste half uur werd er heel aardig gevoetbald door FIT Boys en SCN had niets in de melk te brokkelen. Na een half uur kreeg SCN pas de eerste kans, maar de kopbal werd uit de hoek getikt door de licht geblesseerde (rug) keeper Joost van het Reve. Zo werd de 0 – 1 de ruststand.

Na rust nam SCN het heft in handen en in de 56e minuut scoorde Jeffrey Marissen op dat moment de terechte gelijkmaker. Dezelfde Marissen was later uit een paar vrije trappen levensgevaarlijk, maar Joost van het Reve stond op zijn post en redde formidabel en hield FIT Boys in de race. Ruim een kwartier voor het einde kwam de prima spelende linksachter Jeroen Kerssies mee op over links en leverde een moeilijk bespeelbare voorzet af op Leon Timmerman. Timmerman kreeg de bal niet goed onder controle, maar SCN keeper Tristan van der Veen beging een oliedomme overtreding op Leon met een strafschop tot gevolg. Het “slachtoffer” ging zelf achter de bal staan en scoorde onberispelijk. In de resterende minuten zette SCN aan om de, misschien wel verdiende, gelijkmaker te forceren en was het voor FIT Boys vrouwen en kinderen eerst. Echter de Nieuwlandenaren wisten het net niet te vinden, ook al omdat Man van de Wedstrijd Joost van het Reve bleef uitblinken. De ingevallen Mark Visser kreeg de ultieme kans om de wedstrijd in het slot te gooien, echter zijn inzet alleen voor de keeper belande in het zijnet. Doordat SCN er niet in slaagde te scoren bleef het 1 – 2 en gingen de 3 punten mee naar Beilen en kon er eindelijk weer een overwinning bijgeschreven worden.

Donderdagavond oefent FIT Boys tegen de Griffioen. Aftrap 20.00 uur te Oosterwolde. 22 november speelt FIT Boys om 14:30 uur thuis op sportpark Noord-West tegen nummer 3 Glimmen.