FIT Boys 1 pakt punt in Coevorden

28 november 2015

(Foto’s: Harmen Oldersma)

Na een week stil te hebben gestaan, mocht de Raven Advies-equipe weer de wei in. De ploeg van jarige trainer/coach Ronald Bosma ging op bezoek bij CSVC in Coevorden. Zou de ploeg hun trainer een passend verjaardagscadeau kunnen geven? FIT Boys heeft na een stroef competitiebegin de stijgende lijn te pakken met overwinningen tegen Vitesse’63 (2 – 3) en Hoogeveen (2 – 1). En de ploeg wilde tegen CSVC die stijgende lijn doorzetten en dat lukte uitstekend. Na 16 minuten maakte Rick Koops na miscommunicatie tussen de keeper en een verdediger van CSVC de 0 – 1 en dat leek lang de ruststand te worden. In de 47e minuut was het echter CSVC-speler Dylan Huizing die de 1 – 1 liet aantekenen en dat werd dus de ruststand. Deze gelijkmaker volgde op een periode waarin de verdediging van FIT Boys lankmoedig verdedigde en het de aanvallers van CSVC teveel ruimte gaf.

Na de rust leken beide ploegen het lang op een gelijkspel te houden, tot de 72e minuut. Toen was het CSVC dat een voorsprong nam via Gerwin Kampherbeek (2 – 1). Uit een corner schoot hij geheel vrij binnen bij de 2e paal. Tot dat moment gaf de Raven Advies-equipe geen kans weg en de treffer was een fikse domper. FIT Boys streed voor een beter resultaat en kreeg uiteindelijk ook loon naar werk. Gerald Haandrikman was als pinchhitter ingebracht voor Thijs Oosting en Dirk van Faassen had even daarvoor Dirk Jan Smelt afgelost. Het was Jos Gerding die in de 88e minuut de verdiende 2 – 2 maakte na een mooie aanval via de linkerkant. Na ruim 90 minuten moesten en konden beide teams met deze puntendeling leven. FIT Boys had liever gewonnen voor de jarige trainer en zeker om de aansluiting met de nummers 7 tot en met 10 definitief te krijgen.

Volgende week ontvangt FIT Boys thuis op Sportpark Noord-West om 14:30 uur de nummer 6 Willemsoord.