FIT Boys 1 stelt 2e helft orde op zaken

20 januari 2018

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-equipe van trainer/coach Alex Padding oefende deze zaterdag uit in Kerkenveld tegen VVAK 1. Met een nagenoeg volledige en fitte selectie reisde FIT Boys af naar Kerkenveld, waar het veld er prima bij lag en in tegenstelling tot in Beilen was er geen sneeuw gevallen. De 1e helft was van FIT Boys-kant zeer matig en VVAK kreeg zelfs twee kansen/mogelijkheden, maar één keer kreeg de spits de bal niet mee en de andere mogelijkheid strandde in schoonheid. Aan de andere kant kreeg Chris Trijbels een 100%-kans op aangeven van Stefan Eefting, maar binnen de 5 meter schoot hij over. In de loop van de 1e helft nam FIT Boys wel iets meer initiatief, maar het bleef slordig in de passing.

In de rust gaf trainer/coach Alex Padding duidelijk aan wat hij van de eerste helft vond en eiste een betere tweede helft en die kwam er. FIT Boys speelde bijna een half uur lang sterk en VVAK kwam er nog amper aan te pas. Precies na een uur spelen was het Ruud Seubring die de ban brak en de 0 – 1 liet aanteken. Direct daarna kreeg FIT Boys een corner en die vloog via een VVAK-speler in eigen doel (0 – 2). FIT Boys verslapte niet en zette goede door. Martijn Bakker miste na een prima aanval over links eerst nog voor open doel, maar even later scoorde hij wel (74e, 0 – 3). In de 76e minuut werd er binnen de zestien een overtreding gemaakt op een FIT Boys-speler. Penalty en Jos Gerding nam plaats achter de bal en schoot onberispelijk binnen (0 – 4). In het laatste kwartier sloop er slordigheid en gemakzucht in het spel van FIT Boys en kreeg VVAK een aantal prima kansen. Peter Jan Oosting redde nog een aantal malen bekwaam, maar kon de 1 – 4 niet voorkomen (86e, Hugo). Vlak voor tijd zeilde een verdwaalde voorzet ook nog in de verre hoek over keeper Peter Jan Oosting (89e, J. Botter) en zo werd 2 – 4 de eindstand. al met al een nuttige oefenwedstrijd waarin vooral het eerste half uur van de 2e helft moet worden doorgetrokken in de competitie.

Woensdag 24 januari oefent FIT Boys uit tegen Ruinen om 20:00 uur en zaterdag staat de eerste competitiewedstrijd van 2018 op het programma om 14:30 uur thuis op Sportpark Noord-West tegen SCN.

Opstelling FIT Boys: Peter Jan Oosting, Jeroen Boelen, Wilko Stevens, Dirk van Faassen (45e Gerald Haandrikman), Jesse Turkstra, Elwin Dam, Jos Gerding, Matthijs Bonnen, Stefan Eefting (75e Martijn Bakker), Tim Seubring en Christiaan Trijbels (45e Ruud Seubring).