FIT Boys 1 verliest nipt van Aduard 2000 1

21 mei 2016

(Foto’s: Harmen Oldersma)

De Raven Advies-equipe speelde de eerste van twee wedstrijden tegen 3e periodekampioen uit de 3e klasse C Aduard 2000. Spanning, de hitte of het spelen op het heilige gras op het hoofdveld in Beilen? Fit Boys was in ieder geval niet zichzelf afgelopen zaterdag in de 1e wedstrijd tegen Aduard 2000 voor promotie naar de 2e klasse. Waar er de afgelopen weken fris gespeeld werd liet men zich zaterdag de kaas van het brood eten door een gretig en “volwassen” Aduard 2000. Tegenstander Aduard 2000 beet fel van zich af in de beginfase en dat resulteerde al na 4 minuten in een achterstand voor Fit Boys. Ruud Seubring probeerde op rand 16 een tegenstander uit te spelen en dat werd genadeloos afgestraft. Nadat de bal werd onderschept schoot topschutter Remco van Merode van Aduard 2000 overtuigend in de verre hoek raak. Een minuut later kon Jullian Boom een corner van Dirk jan Smelt geheel vrij inschieten. Boom moest de bal ineens nemen en daardoor ging de bal helaas over het doel. In de 18e minuut was het Aduard dat gevaarlijk uitbrak na een ingooi op eigen helft dichtbij de achterlijn. Met twee passes kon de 16 jarige Leon Smits voorzetten. Het was wederom Julian Boom die nu in verdedigend opzicht een tweede treffer van Aduard 2000 voor kwam. 3 minuten later weer een kans voor de Groningers. Via de kluts kwam de bal voor de voeten van Leon Smits zijn schot verdween echter voorlangs. Gaandeweg de 2e helft begon Fit Boys beter te voetballen. De felheid en duelkracht van de Groningers op het middenveld waardoor de opbouw vroegtijdig verstoord werd. In de 26e minuut leek Fit Boys de score gelijk te trekken. Het was Wieger Oldersma die scoorde maar voorafgaand hieraan werd er een overtreding gezien door de kalm leidende heer Smit.

Arjan Keizer en Wieger Oldersma hadden de eerste helft zichtbaar moeite met de hitte en werden vervangen door respectievelijk Gerald Haandrikman en Elwin Dam. In de 58e minuut kreeg Fit Boys een vrije trap aan de linkerkant van het veld. Leon Timmerman schoot de bal op de goal en met een heerlijke safe voorkwam Klaas Cruiming een treffer. In de slotfase zette Fit Boys aan. Een lange bal van Tim Seubring werd gemist door de keeper maar Ruud Seubring kon ook niet meer bij de bal. Aduard kwam er af en toe gevaarlijk uit en in de 87e minuut leek de 0-2 op het bord te komen. Peter Jan Oosting wist een zekere treffer van Daniel Temmingh met een prima redding te voorkomen waardoor Fit Boys nog steeds kans heeft om de volgende ronde te halen. Het zal dan wel uit een ander vaatje moeten tappen aankomende dinsdag.

De andere wedstrijd van belang voor FIT Boys was Loppersum – Elim en die wedstrijd eindigde in 1 – 1. Dinsdag 24 mei om 19:00 uur zijn de returns van beide wedstrijden: Aduard 2000 1 – FIT Boys 1 en Elim 1 – Loppersum 1.