FIT Boys 1 verliest oefenwedstrijd van Veenhuizen 1

11 februari 2017

Door de afgelasting van de competitiewedstrijd Elim 1 – FIT Boys 1 reisde de Auto Schade-/DS Reclame-equipe af naar Witteveen voor een oefenwedstrijd tegen Veenhuizen 1 (3e klasse). Trainer/coach Alex Padding liet Tim en Ruud Seubring aan de kant en wisselde in de rust ook nog Wilko Stevens en Jos Gerding. Belangrijkste doel van deze wedstrijd was diverse spelers ook eens aan het werk te zien in het 1e elftal. En dat lukte prima. A-junior Bart van der West speelde in de 2e helft centraal achterin en deed dit naar behoren. Na een prima 1e helft met veel kansen en geen doelpunten voor FIT Boys, kreeg Veenhuizen op slag van rust een penalty en verzilverde die (0 – 1). Daarvoor was Rick Koops al twee keer alleen voor de Veenhuizen-keeper verschenen, maar miste doel. Ook uit corners en vrije trappen was het bij Veenhuizen voor het doel soms vrouwen en kinderen eerst, maar viel er geen goal. Een scrimmage in het 5-metergebied leverde ook geen doelpunt op. De ruststand was dus sterk vertekend, maar dat zou FIT Boys na rust vast rechtzetten.

Diegene die nog aan de koffie was toen de 2e helft begon, miste het eerste doelpunt van de 2e helft. Het was Veenhuizen dat flitsend uit de kleedkamer na de thee kwam en de 0 – 2 maakte. FIT Boys viel ongestructureerd aan en Veenhuizen maakte de ruimte achter de verdediging klein, in tegenstelling tot de eerste helft toen FIT Boys constant voor de Veenhuizen-keeper kon verschijnen. FIT Boys kwam niet tot echte kansen en aan de andere kant maakte Veenhuizen dankbaar gebruik van de geboden ruimte en scoorde nog 2 keer. Eindstand derhalve 0 – 4. De tweede helft was van FIT Boys-kant van een bedenkelijk niveau. De eerste helft was veel beter. Het ontbrak vandaag aan scoren en scherpte voorin.

18 februari zal FIT Boys uit een ander vaatje moeten tappen want dan speelt het om 14:30 uur thuis op Sportpark Noord-West tegen koploper Nieuwleusen.