FIT Boys 1 verliest van sterk Nieuwleusen 1

18 februari 2017

(Foto’s: Ria de Vries en Maurits Beuling)

De Auto Beilen-/DS Reclame-equipe ontving thuis op een zonovergoten Sportpark Noord-West koploper sv Nieuwleusen. En dat bleek niet voor niets de koploper, want FIT Boys 1 trof een sterke tegenstander. Een niet geconstateerd doelpunt aan FIT Boys zijde betekende een 0 – 0 ruststand. En na de rust schoot Stefan Eefting op Robben-achtige wijze net niet raak (binnenkant paal). Daarna besliste Nieuwleusen de wedstrijd in 5 minuten (47e en 51e minuut) en nam een 0 – 2 voorsprong en bouwde die vlak voor tijd uit naar 0 – 3 en dat was de eindstand. Nieuwleusen was technisch en tactisch beter en slimmer in de duels. FIT Boys moest zijn meerdere erkennen in Nieuwleusen deze middag.

De 1e helft kon FIT Boys nog prima meekomen en was de wedstrijd redelijk in evenwicht. FIT Boys kwam zelfs op een 1 – 0 voorsprong, alleen zag de Nieuwleusen-grensrechter en de scheidsrechter niet dat de bal over de doellijn was. Het was een soort van Ajax-moment. De keeper lag al achter de lijn en de bal was er volledig over. Helaas voor FIT Boys telde deze zuivere goal niet. Nieuwleusen voetbalde makkelijk onder de druk uit die FIT Boys af en toe op de achterhoede zette en de FIT Boys-verdediging had de handen vol aan de handige en lepe Nieuwleusen-aanvallers. Deze aanvallers gingen af en toe als Ünal (Twente – Heerenveen) neer en versierden zo diverse vrije trappen. Een kwaliteit of onsportief? Die discussie zal dit weekend nog vaak gevoerd worden, vast ook bij Studio Voetbal aan tafel. Feit was dat ze met deze vrije ballen op de helft van FIT Boys voor veel gevaar zorgden. Ondanks het lichte overwicht aan het einde van de 1e helft voor Nieuwleusen, werd 0 – 0 de ruststand.

Direct na de rust had FIT Boys-aanvaller Stefan Eefting een 100%-kans op de 1 – 0 (eigenlijk de 2 – 0). Zijn inzet a la Robben (naar binnen snijden en schieten) viel via de binnenkant paal net niet binnen. Direct daarna besliste Nieuwleusen de wedstrijd door binnen 5 minuten (47e en 51e minuut) twee keer te scoren door twee keer Reinier Meijerink. FIT Boys probeerde met aanvallende wissels het tij te keren, maar het was Nieuwleusen dat de ruimte en de kansen kreeg. In de 85e minuut maakte het de 0 – 3 en was het over en uit voor FIT Boys. In plaats van met 2 – 0 voor staan na 46 minuten, stond de ploeg van trainer/coach Alex Padding na 51 minuten met 0 – 2 achter. Gelukkig verloor de concurrentie ook en blijft FIT Boys 10e in de stand.

25 februari staat om 14:30 uur de inhaal-uitwedstrijd tegen nummer laatst Elim op het programma.