FIT Boys 1 wint laatste bekerwedstrijd

29 augustus 2015

(Foto’s: Harmen Oldersma)

De Raven Advies-equipe speelde de laatste bekerwedstrijd thuis op Sportpark Noord-West tegen Griffioen 1. De ziekenboeg is nog altijd goed gevuld, maar dit geeft trainer/coach Ronald Bosma de mogelijkheid om diverse spelers een kans te geven. Het eerste kwartier begon Griffioen sterk aan de wedstrijd en speelde het FIT Boys bij vlagen van de mat. De diverse kansen en mogelijkheden konden helaas voor de Oosterwolder formatie niet omgezet worden in doelpunten. Langzaam maar zeker voetbalde FIT Boys zich onder de druk uit en kreeg het meer grip op de wedstrijd en FIT Boys was wel effectief. In de 16e minuut scoorde Mark Visser de 1 – 0 en dat werkte bevrijdend. De 1e helft was FIT Boys de betere ploeg en nog voor rust besliste de ploeg de wedstrijd. In de 40e minuut maakte Dirk Jan Smelt uit een werkelijk schitterende vrije trap de 2 – 0 en in de blessuretijd van de 1e helft maakte Tim Seubring de 3 – 0.

De 2e helft waren de rollen omgedraaid. FIT Boys speelde slordig en leek ongeïnspireerd. Griffioen nam het initiatief en speelde bij vlagen heel aardig. FIT Boys kon de bal amper in de ploeg houden en moest toestaan dat Griffioen steeds vaker gevaarlijk voor het doel van FIT Boys-keeper Peter Jan Oosting kwam. Met Peter Jan is gelijk één van de uitblinkers genoemd. Hij hield bij heel wat kansen van Griffioen zijn ploeg op de been. Toch was het Griffioen dat in de 52e minuut de 3 – 1 wist te maken en dat was het sein voor Griffioen om er nog een schepje bij op te doen. Er was dan ook sprake van opluchting toen Marten Oldersma op een steekpass van de ingevallen A-junior Jesse Drenth de 4 – 1 maakte. Voor de statistieken had Griffioen het slotakkoord en maakte in de 88e minuut de 4 – 2. De bekerwinst was daarmee binnen voor de Raven Advies-equipe en de voorbereiding zit er hiermee op.

Zaterdag speelt FIT Boys de 1e competitiewedstrijd om 14:30 uur thuis op Sportpark Noord-West tegen oude bekende Borger.