FIT Boys 1 zet op overtuigende wijze Vitesse’63 op zij

15 april 2015

De Raven Advies-equipe speelde op deze doordeweekse woensdag thuis een inhaalduel tegen Vitesse’63 uit Koekange. De ploeg van trainer/coach Ronald Bosma was zo goed als compleet, alleen de geschorste Wilko Stevens moest van de zijkant toekijken. De eerste helft was het niet overtuigend van beide kanten. FIT Boys was de eerste 15 minuten sterken en daarna werd Vitesse’63 iets dreigender. Hierbij wel geholpen door FIT Boys die niet kort genoeg dekte en de 2e bal vaak niet had. Toch kwam het eerste doelpunt compleet uit de lucht vallen. Bij een aanval van Vitesse werd de bal bij de achterlijn nog net richting doel gespeeld. FIT Boys-keeper Joost van het Reve dacht dat de bal in het zijnet zou verdwijnen, maar de bal rolde tergend langzaam tussen hem en de paal in het doel (0 – 1). Dit bleek ook de ruststand.

De tweede helft begon ijzersterk van FIT Boys-zijde. Uit de eerste de beste aanval kopte Ruud Seubring op de paal. Dit was het startsein voor FIT Boys om de wedstrijd eens goed naar zich toe te trekken. FIT Boys pakte het initiatief en drukte Vitesse’63 terug. Het was dan ook niet meer dan verdiend dat de 1 – 1 viel. Via een prima aanval over meerdere schijven (Leon Timmerman en Jos Gerding) belandde de bal bij Ruud die beheerst raak schoot. FIT Boys bleef de beter ploeg en kwam op voorsprong na een corner van Leon Timmerman die door Tim Seubring net voldoende geraakt werd om tot doelpunt gepromoveerd te worden (2 – 1). Vitesse’63 probeerde het tij te keren, maar moest achterin veel ruimte laten. Bij een klutsaanval waarbij niemand aan FIT Boys-zijde leek te willen afdrukken, was het uiteindelijk Jos Gerding die wel afdrukte en de 3 – 1 maakte. Vitesse’63 ging nu echt va-banque spelen en de ruimtes achterin werden nog groter. Vitesse’63 kreeg nog één goede kans op succes toen de bal van links werd voorgezet en de spits handig leek over te stappen. Daar rekende de mede-aanvaller niet op en zo ging deze kans verloren. Om nog wat zout in de Vitesse’63-wond te strooien, maakte Leon Timmerman de 4 – 1. Hij nam vele goede corners (ook de assist bij de 2 – 1), maar deze corner viel in één keer binnen. Een wonderschoon doelpunt en ook een prachtige overwinning. Een ijzersterke wedstrijd van de Raven Advies-equipe.

Zaterdag gaat FIT Boys om 14:30 uur op bezoek bij De Weide, die ze thuis nog met 4 – 2 versloegen.