FIT Boys 1 bindt ook SVN’69 1 aan zegekar

26 maart 2016

(Foto’s: Harmen Oldersma)

Dat de Raven Advies-equipe deze zaterdagmiddag met de winst aan de haal zou gaan, leek er nog niet op na zo’n 10 minuten spelen. Het was SVN’69 dat op voorsprong kwam na 10 minuten door Dennis van der Veen (0 – 1). Daar ging een fout aan vooraf van keeper Peter Jan Oosting. Op het hobbelige veld zat hij stevig mis. Het begin was rommelig van de kant van FIT Boys en niet scherp genoeg en het duurde tot halverwege de 1e helft toen de ploeg van trainer/coach Ronald Bosma zich herpakte. Een uitstekende aanval over links via Dirk Jan Smelt en een combinatie tussen Leon Timmerman en Matthijs Bonnen werd door Matthijs prima afgerond (1 – 1). In het vervolg van de 1e helft golfde het spel op en neer, maar echt grote kansen kregen beide ploegen niet meer. De harde wind had een behoorlijke invloed op het spel en dat zorgde voor verrassende momenten aan beide zijden.

Na de rust had FIT Boys een licht veldoverwicht en iets meer balbezit. Na een uur spelen was Matthijs Bonnen andermaal het goudhaantje. Het was Matthijs die de 2 – 1 maakte en FIT Boys speelde daarna om deze winst binnen te slepen. De moegestreden aanvaller Dirk Jan Smelt werd vervangen voor extra verdediger Gerald Haandrikman. SVN’69 probeerde het wel met de moed der wanhoop, maar echte 100% kansen leverde dit niet op. Bij het scheiden van de markt werd Leon Timmerman nog vervangen door Martijn Bakker. Wat nog restte waren de laatste stuiptrekkingen van SVN’69, maar FIT Boys hield stand. En dus kon FIT Boys wederom 3 punten bijschrijven met als Man van de Wedstrijd Matthijs Bonnen. De ploeg is na een stroef seizoensbegin bezig aan een zeer goede reeks en staat keurig op een gedeeld 4e plaats.

Paasmaandag speelt FIT Boys om 17:00 uur thuis op sportpark Noord-West tegen nummer 2 ONR uit Roden. En FIT Boys heeft nog wat recht te zetten tegen deze ploeg.