FIT Boys laat punt glippen tegen koploper LTC

21 oktober 2017

(Foto’s: Ria de Vries en Maurits Beuling)

De wedstrijd tussen FIT Boys 1 en LTC 1 begon met een minuut stilte. Peter Kuntz overleed vorige week zondag zeer plotseling en hiermee verliest het amateurvoetbal één van de beste voetballers ooit. Peter was ook oud-voorzitter van ACV, maar bovenal een vader, broer, zwager, familielid, (ex-)collega en vriend. Zoon Stefan voetbalt bij LTC 1 en dus was de stilte op Sportpark Noord-West voor Peter, Stefan en zijn familie……

Op de rouwkaart van Peter Kuntz stond de volgende zin: “Open je ogen, veeg je tranen af, geniet van het leven, heb lief en ga door.” En dus ging de wedstrijd dan toch van start met de aftrap door Pupil van de Week Sven Weurding en zijn doelpunt. En daarna konden de Auto Beilen-/DS Reclame-equipe en LTC uit Assen aftrappen. Binnen 5 minuten stond het al 1 – 1. Eerst verspeelde FIT Boys de bal achterin en strafte LTC dat af (4e minuut 0 – 1, Maik Molanus). Maar nog geen minuut later scoorde Matthijs Bonnen de 1 – 1. Daarna was LTC tot aan de rust veel beter, maar werden de kansen ook te eenvoudig weggegeven bij FIT Boys achterin. Bij rust stond het al 1 – 4 door doelpunten van Maik Molanus (10e), Marc Heering (26) en Damian Dissel (38). FIT Boys leek tegen een enorme zeperd aan te lopen tegen de medekoploper van de 3e klasse D.

De tweede helft, na wat wisselingen door trainer/coach Alex Padding, kwam FIT Boys veel sterker voor de dag. In de 59e minuut scoorde Jos Gerding de 2 – 4 en ging de groene-gele formatie alles of niets spelen. In de 75e minuut scoorde Ruud Seubring de 3 – 4 en was het voor LTC nog even flink billenknijpen. Zeker toen de ploeg uit Assen ook nog met 10 man kwam te staan door een grove charge van LTC-speler Damian Dissel. Wonderwel kwam slachtoffer Tim Seubring er goed vanaf en kon door. De ultieme kans op de gelijkmaker en een punt kwam vlak voor tijd toen de inzet van FIT Boys-speler Stefan Eefting in de kruising leek te verdwijnen. LTC-keeper Jelle van der Veen tikte met een ultieme redding de bal uit het doel en redde zo de 3 punten. Door de fouten de eerste helft kon FIT Boys het de 2e helft niet meer op tijd lijmen. Volgende week van meet af aan scherp zijn kan wel eens de 2e overwinning opleveren.

28 oktober speelt FIT Boys om 15:00 uur uit tegen Tonego.