FIT Boys 1 moet meerdere erkennen in Olde Veste 1

22 oktober 2016

Zou de Auto Beilen-/DS Reclame-equipe van trainer/coach Alex Padding voor een verassing kunnen zorgen? Even leek het er op toen binnen 60 seconden de 1 – 0 werd gescoord door Dirk van Faassen. In de loop van de 1e helft en ook in de 2e helft liet Olde Veste zien dat het als 1e klasser echt beter was dan 3e klasser FIT Boys. De rode kaart voor de Olde Veste-keeper Oldeboom de 1e helft leek de ommekeer in de wedstrijd, maar toen in de 2e helft Ruud Seubring zijn tweede gele kaart (en dus rood) kreeg was de ban gebroken. De ploeg uit Steenwijk liep professioneel uit naar een 2 – 7 overwinning en deed dat met uitstekend spel. FIT Boys snakte naar het einde en kan zich nu volledig gaan richten op de competitie.

Diverse toeschouwers hadden nog maar amper een plaatsje lang de lijn gevonden in de zon toen er al voor de tweede keer werd afgetrapt. Brutaal zette 3e klasser FIT Boys 1e klasser Olde Veste onder druk. Olde Veste-verdediger Joy ging in de fout door druk zetten van Dirk van Faassen en Dirk kon alleen af op Olde Veste-keeper Oldeboom en zag de korte hoek prima vrij (1 – 0). In het verloop van de 1e helft ontwikkelde Olde Veste een behoorlijke druk en leek de gelijkmaker een kwestie van tijd. In de omschakeling kreeg FIT Boys ook nog wel kleine kansen, maar Olde Veste had de beste mogelijkheden. In de 30e minuut scoorde Olde Veste de 1 – 1 (Justin Thorn) en in de 42e minuut scoorde Van Luik de 1 – 2 voor Olde Veste. Op slag van rust was er een bepalend moment voor de wedstrijd. Rick Koops kon op een prima dieptepass alleen op keeper Oldeboom af, tikte de bal net aan en werd licht geraakt door Oldeboom. Scheidsrechter Noppers wees gedecideerd naar de stip en gaf Oldeboom rood (was geel ook niet voldoende geweest?). De Olde Veste invalkeeper had geen schijn van kans op de inzet van Leon Timmerman van 16 meter. Leon toont zich al langere tijd een echte penalty-killer. 2 – 2 was ook de ruststand.

Na de thee leek FIT Boys met een man meer het iniiatief te nemen, maar kwam bedrogen uit. Kort na de hervatting maakte Ruud Seubring in de zestien van Olde Veste een relatief lichte overtreding, maar kreeg daarvoor wel geel. Zijn tweede en dus rood, en dus moest FIT Boys ook met 10 man verder. Vanaf dat moment liet Olde Veste zien dat zij top 1e klasse zijn. Met prima positiespel en uitstekende combinaties speelden zij FIT Boys compleet stuk. Via twee keer Nijstad (uitstekend bekeken schot), Van de Zweerde, Kaluzi en Van der Veen liep Olde Veste uit naar 2 – 7. Een meer dan terechte uitslag, al liet FIT Boys het na de 2 – 4 wel heel makkelijk lopen. De FIT Boys-aanhang was eerlijk een reĆ«el: “Ik heb genoten van een sterk en beter Olde Veste.” Een juiste constatering en FIT Boys wenst Olde Veste in de competitie en in de beker heel veel succes toe.

Komende zaterdag 29 oktober speelt FIT Boys voor de competitie om 14:30 uur uit in Coevorden tegen CSVC.