FIT Boys 1 moet punten laten aan Glimmen

11 april 2015

(Verslag en foto’s met dank aan Glimmen)

De Raven Advies-equipe trof zaterdag uit in Glimmen één van de kampioenskandidaten. En dat bewees Glimmen deze zaterdagmiddag door al snel tijdens de wedstrijd op voorsprong te komen en uiteindelijk met 3 – 0 te winnen. De 1 – 0 ontstond nadat de bal na een kluts voor de voeten van Glimmen-speler Tim Oosterhof kwam. Oosterhof kon eenvoudig binnen schieten bij de tweede paal. FIT Boys wilde best voetballen en probeerde het Glimmen ook wel moeilijk te maken, maar dat lukte maar ten dele. De ploegen waren goed aan elkaar gewaagd de eerst helft en gingen dus met een 1 – 0 stand rusten.

Glimmen begon de tweede helft sterker te voetballen en de uitstekend leidende scheidsrechter Geertsma kende Glimmen een vrije bal toe op ruim twintig meter van het doel in de 63e minuut. Stijn Wymenga schoot de bal fraai binnen in de kruising. In de 75e minuut was een vrije trap van Stijn Wymenga wederom gevaarlijk en kon Wieb Mulder de afgeslagen bal raak tikken (3 – 0). Glimmen controleerde de wedstrijd en creëerde flink wat kansen, maar gescoord werd er niet meer. FIT Boys moest leidzaam toezien dat de kansen in de 3e periode nu wel erg klein worden. Door dit verlies zakt de ploeg van trainer/coach Ronald Bosma naar de 6e plek in de 3e periode. Glimmen deed hele goede zaken, doordat ZZVV gelijkspeelde. ZZVV en Glimmen staan nu samen aan kop en spelen zaterdag tegen elkaar.

FIT Boys speelt a.s. woensdag 15 april al weer thuis op Sportpark Noord-West om 19:30 uur tegen Vitesse’63.