FIT Boys 1 vergeet te winnen van SJS 1

28 februari 2015

De Raven Advies-equipe scoorde zelf twee keer en had na een uur spelen en bij het scheiden van de markt nog twee 100%-kansen. Toch was de eindstand 1 – 1 en daarmee was SJS het meest tevreden. De ploeg van trainer/coach Ronald Bosma begon uitstekend aan de wedstrijd en speelde met name het 1e kwartier prima combinatievoetbal. Daarna ontspon zich een meer gelijk opgaande strijd, maar het was FIT Boys dat op voorsprong kwam. Een aanval van FIT Boys werd op de rand zestien door Matthijs Bonnen prachtig afgerond met en volley (0 – 1) en de scheidsrechter wees naar de middenstip. De assistent-scheidsrechter van SJS bleef met de vlag omhoog staan en scheidsrechter Tjalma ging toch maar even op bezoek. Na kort overleg keurde hij alsnog de goal af wegens buitenspel en dat was zeer discutabel volgens het FIT Boys-kamp. Bij rust was het zo nog 0 – 0.

De tweede helft kwam Tim Seubring in de ploeg voor de net van een griep herstelde Ruud Seubring. De ploeg stopte veel energie in de wedstrijd en leek in de 56e minuut opnieuw op voorsprong te komen. Matthijs Bonnen kon alleen op de SJS-keeper af en wilde de bal in de korte hoek plaatsen, maar miste. Een 100% kans op 0 – 1. Niet lang daarna scoorde SJS wel. Waar trainer/coach Ronald Bosma in de wedstrijdbespreking al voor waarschuwde gebeurde toch. SJS-spits Johan van Klinken draaide goed weg bij zijn tegenstander en schoot prachtig raak in de verre hoek (1 – 0). FIT Boys ging niet bij de pakken neerzitten en ging vol voor de gelijkmaker. Thijs Oosting (debuut) kwam in de ploeg voor linksback Rick Oosterhuis en ook Wieger Oldersma kwam nog binnen de lijnen. in de 71e minuut viel de meer dan terechte 1 – 1. Het was Julian Boom die hem maakte. Maar nog was de Raven Advies-equipe niet tevreden en zette aan voor de winst. Die leek er te komen. Na een voortreffelijke aanval werd Wieger Oldersma de diepte ingestuurd en leverde een perfecte voorzet af op Jos Gerding. Jos, stijf rechts, had de bal met links kunnen binnentikken, maar deed het met rechts en miste jammerlijk. De ultieme kans op de 1 – 2, maar helaas bleef het 1 – 1. FIT Boys verliet teleurgesteld het veld en SJS was blij met het punt.

Zaterdag 7 maart speelt FIT Boys thuis op sportpark Noord-West tegen nummer 11 BSVV.