FIT Boys wint oefenwedstrijd van Nieuw Balinge

24 februari 2018

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Alex Padding speelde door de afgelasting van de competitiewedstrijd thuis tegen SVN’69 in Witteveen op kunstgras tegen 5e klasser Nieuw Balinge. Na een uitstekend eerste kwartier en na 5 minuten al de 0 – 1 door Matthijs Bonnen, zakte de ploeg ver weg. Nieuw Balinge kwam geheel terecht op 1 – 1 (30e minuut). Toch wist FIT Boys weer een voorsprong te nemen (1 – 2, Tim Seubring (39e minuut)). Maar de ruststand werd toch 2 – 2 (42e minuut).

Na de rust begon FIT Boys dramatisch en had Nieuw Balinge een voorsprong kunnen pakken, maar keeper Remco Reinders redde bekwaam. Remco keepte een uiterst solide wedstrijd en hield FIT Boys regelmatig in de race. Binnen 6 minuten gooide FIT Boys de wedstrijd in het slot. Chistiaan Trijbels scoorde in de 63e en 66e minuut de 2 – 3 en 2 – 4. Nieuw Balinge gaf te veel ruimte weg en FIT Boys begon goed te combineren, soms met één keer raken. In de 68e minuut scoorde Jos Gerding de 2 – 5 en toen was de wedstrijd gelopen. FIT Boys had nog eenvoudig uit kunnen lopen naar dubbele cijfers, maar miste nogal wat kansen. In de 82e minuut bepaalde Jos Gerding de stand op 2 – 6 en dit was de eindstand. Bij vlagen matig, maar zeker ook bij vlagen prima veldspel. Een nuttige oefenoverwinning.