Derby tussen BSVV en FIT Boys eindigt in 0 – 0

25 oktober 2014

(foto: Dagblad van het Noorden)

Op sportpark Bovensmilde vond zaterdag de Gemeente Midden-Drenthe derby plaats tussen BSVV en FIT Boys. De Raven Advies-equipe en ook de thuisploeg BSVV hadden de punten hard nodig. Er ontspon zich ook best wel een aardig wedstrijd, met name voor de neutrale toeschouwer, waarin het voetbal niet altijd goed was maar de inzet en spanning veel vergoede. In de 1e helft kreeg de ploeg van trainer/coach Ronald Bosma een 100%-kans om te scoren. Na een prima aanval was het Matthijs Bonnen die de bal slechts binnen hoefde te prikken, maar de bal verdween net langs de verkeerde kant van de paal. De 0 – 1 viel niet en volgens leider Martin Datema had de ploeg die scoorde de wedstrijd waarschijnlijk gewonnen.

De 2e helft bleef de spanning tot de laatste minuut aanwezig omdat beide ploegen kleine mogelijkheden hadden om te scoren. Naarmate de 2e helft vorderde vloeiden de krachten aan FIT Boys-zijde weg. BSVV rook bloed en zette nog even aan. Gelukkig voor FIT Boys scoorde de ploeg uit Bovensmilde niet en in de 92e minuut floot scheidsrechter Van de Spoel de wedstrijd de boeken in. Een gelijkspel waar achteraf beide ploegen wel vrede mee konden hebben, al schoten beide teams met maar één schamel punt weinig op.

Zaterdag 1 november speelt FIT Boys om 14:30 uur thuis op Sportpark Noord-West tegen SVN’69.