Stefan Eefting sloopt Wijster met onvervalste hattrick

24 augustus 2016

Afgelopen zaterdag wist zaterdag derdeklasser Fit Boys met 3-0 van Pesse Zaterdag te winnen. Tegenstander Wijster speelde met 1-1 gelijk tegen HHCombi. De opdracht was voor de Beilenaren dus wel duidelijk: winnen van zondag vierdeklasser Wijster en de volgende bekerronde was zo goed als binnen handbereik. Na drie kwartier voetballen stond het al 5-0. Na rust was het gezapig en werd de voorsprong vergroot tot de eindstand van 6-0. Stefan Eefting was de grote man met vier treffers, waaronder drie achter elkaar in de eerste speelhelft.

“We hebben geen mogelijkheid ‘de tien’ op het scorebord te krijgen, hoor”, zei Fit Boys-secretaris Martin Willekes in de rust. Zijn club had er een kwintet doelpunten ingeschoten en omdat dat dusdanig gemakkelijk ging was het ook niet zo ondenkbeeldig dat er nog minimaal vijf zouden volgen. Paniek was er niet, maar enigszins serieus was het wél bedoeld. Willekes legde het voor aan collega-bestuurslid Albert Seubring die dat op zijn beurt niet eens zo heel belangrijk vond, maar er werd eventueel wel iets bedacht. Nodig was het dus niet, want Fit Boys geloofde het na rust wel bij een zomeravondtemperatuur van tegen de 25 graden. Beiden waren het er wel over eens dat de ruime voorsprong dik verdiend en zeker niet geflatteerd was.

De bezoekers van Wijster begonnen niet eens zo slecht, hoewel het na vijf minuten al 1-0 stond door Leon Timmerman. Acht minuten later scoorde Marco Werners voor de gasten, maar zijn treffer werd wegens vermeend buitenspel geannuleerd. In de tegenstoot deelde Fit Boys een mentale dreun uit aan Wijster: Stefan Eefting scoorde zijn eerste van zijn onvervalste hattrick. Het was daarna bijna een half uur wachten tot de 3-0 viel te noteren. Die had al eerder gemaakt moeten worden, maar scherpte ontbrak bij de Beilenaren die vervolgens geen kind meer aan de bezoekers hadden. De nieuwe trainer, Alex Padding, zag de ervaren kracht Joshua Leasa geblesseerd uitvallen en tot overmaat van ramp voor Wijster moest Werners er ook met een blessure af. De dreiging was nu helemaal verdwenen voor de formatie van trainer André Baas. In de laatste minuten van de eerste helft nam Fit Boys pas echt afstand van de bezoekers: eerst was het Eefting die twee keer scoorde en op slag van rust had hij een prachtige assist in huis waaruit nummer 81 (!) Matthijs Bonnen doeltrof. Dankzij de drukker van het shirt zag het er best komisch uit: een soort omgekeerde nummer achttien.

Martin Willekes hoefde het scorebord na het rustsignaal maar één keer te veranderen. In een heel matige tweede helft waarin niets meer hoefde voor Fit Boys en Wijster niet beter kon was Stefan Eefting zeven minuten voor tijd immers de enige die scoorde.

Fit Boys-Wijster 6-0
Scoreverloop: 5. Leon Timmerman 1-0, 14. Eefting 2-0, 40. Eefting 3-0, 44. Eefting 4-0, 45. Bonnen 5-0, 83. Eefting 6-0.