FIT Boys 4 verveelt zich niet tegen VAKO 3

14 september 2014

Deze zaterdagmiddag ontving de De Cerck-equipe op het zonnige Sportpark Noord-West de (klein)zonen van VAKO 3. VAKO zaterdag heeft geen 1e elftal, alleen een 2e en een 3e. Kenmerkend voor het leeftijdsverschil was een uiting van ongeloof van een van de VAKO-spelers tijdens de 1e helft: “Kom op jongens, die mannen zijn 40 jaar ouder dan ons!” En de 2e helft klopte dat wel, want met Jan Schepel in de gelederen was dat inderdaad het leeftijdsverschil. Maar ondanks deze jonge honden speelde FIT Boys 4 en zeker ook Jan Schepel een uitstekende partij. Het eerste kwartier wist VAKO 3 niet wat hen overkwam. Een van de VAKO-spelers had van zijn collega, die bij BSVV 4 speelt, gehoord: “FIT Boys 4, dat stelt niet zo veel voor.” FIT Boys speelde de bal rustig rond achterin en zocht op de juiste momenten het middenveld om zo diverse goede aanvallen op te zetten. De tactiek van leider Kees van Hoorn werkte uitstekend. Er waren amper 10 minuten gespeeld en op aangeven van Herwin Kamps kon Marcel de Bruijn richting doel VAKO en met de teen van zijn schoen plaatste hij de bal langs de VAKO-keeper. Door het iets te lange gras rolde de bal tergend langzaam richting doel en belande op de paal. Arjan Schepel was er als de kippen bij en tikte de bal binnen (1 – 0). Naarmate de 1e helft vorderde drukte VAKO FIT Boys wel steeds verder achteruit, maar de De Cerck-equipe hield stand.

De 2e helft werd er gewisseld en ging de wedstrijd verder waar deze de 1e helft geĆ«indigd werd. VAKO voerde de druk verder op, maar ook deze wedstrijd weer hielp FIT Boys de tegenstander. Door balverlies op het middenveld en een op de verkeerde plek genomen vrije trap waarbij FIT Boys niet snel genoeg omschakelde kwam VAKO via 1 – 1 op een 1 – 2 voorsprong. FIT Boys bleef knokken en het was spits Remco Oort die diep werd gestuurd en de zestien in dook. Op zijn bekeken schot vanaf links in de verre rechterhoek had de VAKO-keeper geen antwoord (2 – 2). Vanaf dat moment golfde het spel op en neer en hadden beide teams kansen om de overwinning te grijpen. Grootste kans was er voor FIT Boys 4. Spitsen Remco en Marcel vonden elkaar makkelijk en Remco zette Marcel vrij voor de keeper. In plaats van zelf te schieten wilde Marcel het een-tweetje af maken en speelde de bal door op Remco. Die rekende hier niet op en kon de bal niet binnenwerken. Was zelf schieten een optie geweest? We zullen het niet weten en zo bleef het 2 – 2. Na afloop kreeg FIT Boys 4 veel respect van dit jonge VAKO 3. De aanvoerder merkte op: “Als je zo veel jonger bent en niet weet te winnen, dan doe je iets fout.” Maar daarmee schatte hij de geweldigde teamprestatie van FIT Boys 4 niet op zijn juiste waarde in. De 3e helft werd trouwens wel met overtuiging gewonnen.

Volgende week speelt FIT Boys 4 uit om 14:30 uur tegen Nieuw Balinge 2. Gaat de ploeg dan op de fiets?