FIT Boys A1 en MA1 winnen

15 november 2014

Zaterdagochtend om 09:00 uur waren er twee competitiewedstrijden op sportpark Noord-West. De meisjes van FIT Boys MA1 speelden tegen nummer laatst Peize MA1. De Jumbo Mulder-meiden werden aangevuld met C-/D-junioren Ilja Beuling en Danitsja van der Werff. De tegenstander vond Danitsja ‘schattig’, maar dacht daar na de wedstrijd wel anders over. De meiden van trainer/leider Jurjen Boer begonnen goed aan de wedstrijd. Het was Joanne Nederhoed die een mislukte voorzet in het doel zag verdwijnen (1 – 0). Daarna waren er vele kansen te noteren, maar of de Peize-keepster (die uitstekend keepte) of precisie lag een doelpunt in de weg. En zoals zo vaak gaat dan de regel op “Scoor je zelf niet dan valt ie aan de andere kant”. En dat gebeurde en zo was de ruststand 1 – 1. Na de rust bleef FIT Boys MA1 de betere ploeg en kwam terecht op 2 – 1. Kort daarna wist Peize MA1 toch weer de 2 – 2 te scoren met enig geluk. FIT Boys MA1 bleef aandringen en de Peize-keepster moest op de rand zestien handelend optreden. Daarna kreeg zij een schot in het gezicht, bleef wel staan maar was en uit positie en even gedesoriĆ«nteerd. De bal kwam voor de voeten van Danitsja en zij schoof de bal beheerst in het lege doel (3 – 2). Protesten van Peize ten spijt keurde scheidsrechter Douwe Visser het doelpunt goed. Hij kon ook niet anders. Daarna maakte FIT Boys MA1 ook nog de 4 – 2 en waren de 3 punten binnen.

Op het hoofdveld speelde FIT Boys A1 tegen LTC A1 en bij rust leidde de ploeg van trainer/coach Maarten Paping met 1 – 0. De tweede helft kwam daar geen verandering meer in en zo pakte de Klussenbedrijf Turkstra/Autorijschool Harms-equipe de 3 punten. Volgende week speelt FIT Boys A1 wederom thuis, dan tegen buurman vv Beilen A2.