FIT Boys JO19-1 gaat flink onderuit

30 september 2017

De Klussenbedrijf Turkstra-/Verkeersschool Harms-equipe speelde deze zaterdag uit tegen Vitesse’63 JO19-1. Na een zware zaterdagavond (Oktoberfest) volgde een zware tegenstander in de stromende regen. Invalleiders Wout Flokstra en Maurits Beuling probeerden het team op scherp te zetten en leken daar in te slagen. De eerste 20 minuten leken de woorden van leider Wout Flokstra te werken. FIT Boys voetbalde vooruit, probeerde vroeg druk te zetten en voetbalde goed mee met de tegenstander. Maar Vitesse beschikt over een uitstekende ploeg. Eén van de centrale verdedigers van de ploeg uit Koekange schoof constant door op het middenveld, zodat daar een ondertal ontstond voor FIT Boys. Met goede crosspasses werden de rappe buitenspelers aan het werk gezet. Door de man meer op het middenveld, moesten de FIT Boys verdedigers kiezen en binnen het kwartier sneed Vitesse drie keer door de FIT Boys-verdediging heen (3 – 0). Toen tegen het einde van de 1e helft ook nog de 4 – 0 viel, leek de wedstrijd al gelopen. Van de kant werd de 4-3-3 opstelling omgezet in een 4-4-2, zodat het middenveld weer in balans kwam. Nog voor rust scoorde FIT Boys de 4 – 1. Walter Kammer nam de corner en die zeilde bij de 2e paal, al dan niet na getoucheerd door Johan Vriezema, binnen. Op slag van rust was er nog een vervelende blessure aan Vitesse-zijde. Knie op knie zorgde er voor dat de Vitesse-aanvaller met de brancard van het veld moest.

Na de rust begon FIT Boys met goede bedoelingen aan de 2e helft. Het voetbalde ook wel vooruit, maar Vitesse bleef gevaarlijk. De ploeg van inmiddels aanwezige trainer/coach Tim Seubring (Hollandscheveld 1 – FIT Boys 1 werd afgelast) had een goede kans op 4 – 2, maar die viel niet. Toen kort achterelkaar de 5 – 1 en 6 – 1 vielen, gingen de koppen aan FIT Boys-zijde hangen en was het geloof in een beter resultaat vervlogen. Vitesse liep uit naar een enigszins geflatteerde 10 – 1 overwinning. FIT Boys leek het Oktoberfest nog in de benen te hebben en liet zich gewillig naar de slachtbank leiden. Teleurstelling na afloop en ook het besef dat, zoals Wout vooraf aan de wedstrijd ook al aangaf,  FIT Boys JO19-1 dit seizoen geen cadeautjes en makkelijke wedstrijden zal krijgen.

Deze week op de trainingen vol aan de bak om zo zaterdag uit tegen VKW JO19-1 (14:30 uur) de eerste punten van het seizoen te pakken.