FIT Boys D1 beloont zicht niet met 3 punten

13 september 2014

De jongens en meisjes van trainer/leider Gerard Wubs en leider Jan Jonink gingen deze vroege zaterdagochtend op pad naar Assen om tegen ACV D2 te spelen. In een 4-4-2 formatie probeert FIT Boys D1 aanvallend voetbal te spelen, op te bouwen van achteruit en de combinaties te zoeken vaak via de vleugels. Dat lukte deze 1e helft uitstekend, al kwam FIT Boys D1 wat goedkoop aan het 1e doelpunt. Lars Hilberts schoot op doel en dit leek een houdbare bal voor de ACV-keeper. Leek, want de bal glipte tussen zijn vingers door in het doel (0 – 1). Het tweede doelpunt ontstond na een aanval over links. Linksback Renzo van der Kleij had Ilja Beuling goed diep zien gaan en bediende haar op maat. Uit haar voorzet ontstond niet direct gevaar, maar Lars kreeg wel een vrije schietkans en schoot de 0 – 2 binnen. Bij de rust dus niks aan de hand.

Na rust was het door wat personele wisselingen en wat lichte blessures bij Carlos van der Werff en Lars Hilberts een stuk minder en kwam ACV D2 al snel op 1 – 2. Toen de 2 – 2 ook nog viel was de teleurstelling aan FIT Boys-zijde groot. Na zo’n prima 1e helft toch maar een punt overhouden aan dit duel was jammer. Het voetval is bij vlagen erg goed, al moet de ploeg nog iets constanter worden. Goede fases worden nog te vaak afgewisselde door mindere en slordige fases. Daar heeft het team nog een heel seizoen voor. Volgende week speelt de ploeg om 10:45 uur thuis tegen Rolder Boys D1.