FIT Boys D1 pakt 2e overwinning van seizoen

25 oktober 2014

De jongens en meisjes van trainer/coach Gerard Wubs en leider Jan Jonink spelen in een zware competitie met sterke tegenstanders. Als nummer 9 vooraf trof het nummer 10 LEO D2 en daar moet je dan gewoon van winnen. FIT Boys D2 herbergt een aantal talentvolle spelers en laat bij vlagen zien prima combinatievoetbal te kunnen spelen. In een 4-4-2 opstelling krijgen vooral de vleugels veel ruimte en spelen de links- en rechtshalf erg aanvallend. Met een inschuivende laatste man of voorstopper probeert D1 het middenveld in handen te nemen en van daaruit te voetballen. En dat lukt zoals gezegd bij vlagen uitstekend, maar soms zakt de ploeg toch door de ondergrens. Met zo’n een aanvallende spelopvatting heb je veel spelers voor de bal die aanvallend denken. Bij balverlies is elke tegenaanval dodelijk. Vaak wordt er te veel door het midden aangevallen waar het overvol is, de ploeg loopt dan in de welbekende trechter en verzuimt dan de zijkanten te benutten waar nu juist zoveel ruimte ligt.

Dan de wedstrijd. De 0 – 1 ontstond ook precies door balverlies bij een aanval. LEO D2 was nog niet bij keeper Niels van der West geweest, maar kwam er één keer vlot uit en scoorde de 0 – 1. Sneu voor de ploeg, omdat ze op dat moment veel beter waren en al kansen op de 1 – 0 hadden gehad. Toch liet de ploeg de kopjes niet hangen en ging onverminderd door met aanvallen op het LEO-doel. De 1 – 1 kon niet uitblijven en viel dan ook en voor de rust werd de 2 – 1 ook nog gemaakt (doelpuntenmakers Lars Hilberts en Thomas Nap). Het had eigenlijk al 4 – 1 of 5 – 1 moeten zijn. De 2e helft verzuimde FIT Boys D1 de score uit te bouwen en bleef LEO D2 er in geloven. Met veel strijd en inzet werd de overwinning over de streep gespeeld en was de 2e overwinning van het seizoen een feit. Keurig gedaan jongens en meisjes.

Volgende week speelt FIT Boys D2 om 09:00 uit in Assen tegen LTC D1.