FIT Boys D2 – Besiktas wint en verliest in Wijster

17 januari 2015

FIT Boys D2 – Besiktas ging deze zaterdag weer op pad naar Wijster voor de Champions League. Afwezig waren Renzo van der Klei en keeper Niels van der West. In de goals stond Wubsie junior en Sander keepte uitstekend.

De eerste wedstrijd moest er aangetreden worden tegen Anderlecht (VKW). De diesel kwam langzaam op gang, maar toen halverwege de wedstrijd de 1 – 0 viel was de ban gebroken. Via prima aanvallen werd de eindstand van 3 – 0 bereikt en met een beetje meer precisie had het ook makkelijk 6 – 0 kunnen worden. Nadat laatste man Tobian Kooistra naar de kant was gegaan, speelde Ilja Beuling laatste vrouw en deed dit verrassend goed. Rustig aan de bal en met de nodige technische bagage verzorgde zij de opbouw van achteruit. Ilse Poorte, Wout Bazuin, Thomas Nap, Koen de Vecht en Tobian konden zo naar hartenlust aanvallen. Keeper Sander Wubs had weinig te doen deze wedstrijd.

Hoe anders was dit de tweede wedstrijd tegen Apoel Nicosia (Beilen). Dit was een sterke tegenstander die fanatiek speelde en FIT Boys weinig ruimte gaf. Hoewel FIT Boys technisch beter was, compenseerde Beilen dat met veel inzet. Toen de geel-zwarte tornado was uitgeraasd, stond het al 0 – 3. Langs de kant werd de opmerking gemaakt “We hebben het wonder van Wijster nodig”. Het leek of het Melk Scoort!-team het gehoord had. Alle schroom werd afgegooid en Besiktas speelde vol op de aanval. Met nog 3 minuten op de klok viel de 1 – 3 en met nog 1,5 minuut de 2 – 3. Beilen ging professioneel tijdrekken. Bij het nemen van een intrap werd zelfs de veter gestrikt, ondanks de regel “binnen 6 seconden intrappen, anders gaat de intrap naar de tegenstander”. Het werd de laatste minuut nog razend spannend, maar de 2 – 3 bleef op het scorebord staan. FIT Boys D2 – Besiktas kwam deze wedstrijd te laat op stoom en zo won Apoel Nicosia (Beilen) terecht.

31 januari speelt FIT Boys D2 – Besiktas de return van deze beide wedstrijden.