FIT Boys VR1 pakt eindelijk weer winst

21 maart 2015

(foto’s: Willeke de Boer)

De Fit Boys-vrouwen hebben vandaag een goede teamprestatie neergezet. Nadat het team al een aantal weken hopeloos uit vorm was, werd er vandaag met 5-1 van concurrent Sweel VR1 gewonnen. En die uitslag was alles behalve geflatteerd.

Fit Boys ging gelijk goed van start en zocht de aanval. Zo werd er een goede aanval opgezet vanaf links via Sanne Kiers en Elise Boelen. In de afronding mistte Melany de Vries echter een beetje geluk, ze raakte de lat. Toch was er na een minuut of 15 het eerste doelpunt te noteren. Mariska van Dijken ontving de bal uit een rebound bijna op de achterlijn, ze twijfelde niet en schoot de bal onberispelijk hard in de korte hoek raak: 1-0. Ook na het doelpunt werd er goed gevoetbald. Toch kwam Sweel 5 minuten later langs zij. Een vrije trap, net buiten de 16, werd prachtig in de kruising geschoten, Martina Boer was kansloos. In tegenstelling tot de afgelopen weken werd er nu na een tegendoelpunt wél goed verder gevoetbald. Ondanks ballen op de paal, voor zowel Fit Boys als Sweel, werd er in de eerste helft niet meer gescoord.

De ploeg zocht in de rust aardig tevreden de kleedkamer op. Het enige wat eigenlijk nog ontbrak, was de voorsprong. Daar werd in de tweede helft dus verder jacht op gemaakt. Er werd lekker gevoetbald en er werden goede combinaties opgezet. Het was aan Janine Roek de eer om één op de één met de goed keepende sluitpost van Sweel de trekker over te halen voor de 2-1. Wat volgden waren kansen, veel kansen. Fit Boys bleef lekker onbevangen voetballen en liet zich door niets van de wijs brengen. Zelfs niet toen er een penalty werd toegekend aan Sweel wegens hands. Martina Boer bleef goed naar de bal kijken en stopte de strafschop! Dit leek de thuisploeg het laatste zetje in de juiste richting te geven. Er werd bijna geen kans meer weggegeven en op de valreep zat het voorin ook mee. Waar het Melany de Vries in de eerste helft nog aan wat geluk ontbrak, schoot ze in de tweede helft vanaf links schitterend raak. Ze draaide weg bij haar tegenstander en liet de keeper van Sweel kansloos door de bal in de verre bovenhoek te knallen: 3-1. Vervolgens was het nogmaals Melany de Vries die één op één geen fout maakte en ook voor de 4-1 tekende. In de blessuretijd kreeg ze ook nog de kans om er een hattrick van te maken, maar in plaats daarvan gaf ze de kans aan de goedspelende Marieke Fledderus, die deze niet te missen kans dankbaar greep: 5-1.

Zo werd de nare smaak van de afgelopen weken in één klap weggespoeld. Volgende week kan daar nog een extra schepje bovenop gedaan worden. Dan is het tijd voor revanche tegen Angelslo, tijd om te laten zien dat de nederlaag van afgelopen weken onterecht was. Er wordt om 14.30 uur in Angelslo afgetrapt.