FIT Boys VR1 wint weer, MA1 houdt schade beperkt

23 mei 2015

In een wedstrijd die begon met 10 tegen 10 (en uiteindelijk ook eindigde) hebben de Fit Boys vrouwen een keurige prestatie neergezet. Ondanks dat er ongeveer een kwart wedstrijd met een man minder werd gevoetbald, werd er gewonnen: 4-1. Doelpuntenmakers waren, hoe kan het ook anders, Melany de Vries (3x) en Marieke Fledderus.

Vanwege werk, ziekte en blessures moesten de vrouwen het deze zaterdag de eerste helft met z’n 10-en doen. Gelukkig was tegenstander Gasselternijveen VR1 ook niet direct compleet, waardoor het eerste gedeelte 10 tegen 10 was. Fit Boys begon de wedstrijd in een 3-3-3 opstelling, om niet te veel aanvallende kracht in te leveren. Door de mindere bezetting was er ook meer ruimte op het veld, ruimte bijvoorbeeld om mooi te kunnen combineren. Zo nu en dan ging dat ook prima. Edwin Roijinga had een duidelijke teambespreking gedaan, waardoor iedereen precies wist wat te doen. Met name over rechts en via het midden werden er combinaties opgezet. Astrid Snijder was over rechts er weer eens met de bal vandoor. Dit keer bediende ze Melany de Vries. Die zette haar tegenstanders opzij om vervolgens de bal voorbij de keeper in de linkerhoek te schieten: 1-0.

Bij Gasselternijveen kwam vervolgens speelster nummer 11 binnen de lijnen, hierdoor schoof Marieke Fledderus van rechtsvoor naar rechtsachter, een nieuwe plek voor haar. Hier zag ze voor de wedstrijd al als een berg tegen op, maar dat bleek niet nodig. Haar tegenstander kwam er niet langs. Voorin mistte Fit Boys haar echter wel, waardoor al vrij snel besloten werd achterin 1 op 1 te gaan spelen, om ook aanvallend een rol van betekenis te kunnen spelen. Even leek dit verkeerd uit te pakken. Er werd te laat uitgestapt waardoor de mid-mid van Gasselternijveen van afstand kon schieten. Martina Boer stond als aan de grond genageld en zag de bal in de korte bovenhoek vliegen: 1-1.

De draad werd echter snel weer opgepakt. Ondanks een man minder bleef Fit Boys proberen verzocht voetbal te spelen en dit lukte bij vlagen ook. Melany de Vries werd van achteruit ingespeeld, maakte een een-tweetje met Mariska van Dijken en ging er met de bal vandoor. Ze hield vervolgens het overzicht en zag Marieke Fledderus voor het doel. Fledderus heeft blijkbaar net een schoenmaatje groter dan haar tegenstander, want zij wist de bal met de punt van de schoen nog net te verlengen. De verdediger raakte de bal nog aan maar wist een tegendoelpunt niet meer te voorkomen.

Ook in het vervolg van de eerste helft was het aan het spel niet te merken dat Fit Boys een mannetje minder had. Wel werd er meer gevraagd van de conditie van de Beilenaren. Met name Melany de Vries werd constant aan het werk gezet. Gelukkig werd dit ook met doelpunten beloond. De Vries was er op links weer eens vandoor, haar tegenstander kon er alleen nog maar achteraan rennen. Ze nam het vijandelijke doel onder vuur maar de keeper wist redding te brengen en leek de bal vast te hebben. Een van haar medespeelsters schoot de bal echter weer los, waardoor Melany de Vries alsnog wist te scoren: 3-1.

De tweede helft kwam Latisha Koeling de gelederen versterken waardoor het weer 11 tegen 11 was. Het spel was ondanks dat echter stukken minder dan in de eerste helft. Er werd te weinig de ruimte gezocht en er werd regelmatig te gehaast geschoten. Fit Boys bewees vervolgens nog maar weer eens dat het niet goed hoeft te spelen om tot scoren te komen. Met een hard diagonaal schot in de verre hoek scoorde Melany de Vries haar derde van de middag. Hierna werd Fit Boys nog wel een paar keer dreigend, maar verder dan een schot op de paal kwam het niet meer. Aan de andere kant was Gasselternijveen nog één keer dicht bij een doelpunt, maar de aanvaller wachtte lang met schieten waardoor er uiteindelijk niet gescoord werd. In de laatste minuten werd het nog weer 10 tegen 10. Daniëlle Tol had last van haar hamstring, dus moest zij het veld verlaten. Een speelster van de bezoekers had ook wat pijntjes dus besloten zij ook met 10 verder te spelen, waardoor het wat dat betreft eindigde zoals het begon. De eindstand dus niet, die was in het voordeel van Fit Boys.

Het was een sportieve wedstrijd, dat mag ook wel eens gezegd worden. Gelukkig maar, want volgende week treffen beide teams elkaar opnieuw, dan in Gasselternijveen. In deze laatste wedstrijd van het seizoen zal Gasselternijveen nog een ultieme poging wagen om van de laatste plaats af te komen, Fit Boys zal moeten winnen om het seizoen als nummer 2 te eindigen.

Monsterscore wordt MA1 bespaart tegen SJO De Held MA2

FIT Boys MA1 speelde uit bij kampioen De Held MA2. De eerste wedstrijd eindigde in een 0 – 10 verlies. Nu werd het ‘slechts’ 7 – 0. Volgens Hoofd Jeugdcoördinator Arend van der Giezen, die de meisjes woensdag aan het werk zag (9 – 1 winst op Oerterp MA1), zit er duidelijk groei in deze spelersgroep. Het verslag:

Na de uitstekende overwinning van afgelopen woensdagavond stond er deze zaterdag even wat anders tegenover de meiden van MA1. Waar woensdag met speels gemak Oerterp met 9-1 verslagen werd, stond vandaag de loodzware wedstrijd tegen SJO De Held MA2 op het programma. En dit team is even van een andere orde dan waar doordeweeks tegen gevoetbald werd. Eerder deze competitie werd al met 0-10 verloren van deze meiden en de verwachting was dat ook deze wedstrijd wel eens een grote nederlaag zou opleveren. Want met welke tactiek je ook het veld tegen deze meiden gaat betreden, er staat geen maat op de meiden van SJO De Held MA2. Nadat ze voor de winterstop al als MB1 in de hoofdklasse ongeslagen kampioen zijn geworden, zal dat ook als MA team ook gaan gebeuren. En dat met meiden van 14 en 15 jaar (zelfs nog één van 13 jaar) kan daar dan alleen maar met lof over gesproken te worden, ook als tegenstander.

Maar goed, dat zijn voorlopig genoeg veren die in de kont zijn gestoken, er moest natuurlijk ook gevoetbald worden. Aan de voet van de silo’s van de suikerunie mochten de meiden van MA1 op het hoofdveld aantreden. Ook de meiden wisten wel dat het een lastig verhaal zou gaan worden om drie punten mee te nemen naar Beilen. Dus er zou op een andere manier naar hoe we uiteindelijk na 90 minuten tevreden van het veld zouden kunnen stappen. En dat was door met elkaar, zoals elke wedstrijd, er hard voor te werken. We hadden geleerd van de thuiswedstrijd waar we naar 15 minuten al tegen een 0-4 achterstand aankeken en dat zou nog niet eens weer gebeuren. Toen kwam De Held furieus uit de startblokken, maar gelukkig viel dat vandaag enigszins mee. Maar ondanks dat wisten de meiden uit Hoogkerk makkelijk te scoren. Fit Boys was niet bij machte om een antwoord te geven op het snelle combinatiespel van De Held. Vaak waren de meiden van MA1 te laat en dan loop je, zoals dat zo mooi heet, achter de feiten aan. Uiteindelijk gingen de meiden na de eerste 45 minuten met een 5-0 achterstand richting de kleedkamer. Tijdens het nuttigen van een pakje sinaasappelsap (nee, inderdaad geen thee), werd het één en ander besproken om ervoor te zorgen dat SJO De Held MA2 minder aan het voetballen toe zou komen. En waarmee de meiden van MA1 ook iets meer aan het voetballen toe zouden komen, want een schot op doel was er nog niet eens geweest.

Gelukkig was dit in de tweede helft iets anders. Fit Boys beet iets meer van zich af, er werden meer duels gewonnen en zo heel af en toe ontstond daar een leuke aanval. Ook werden er een paar keer schoten op doel afgeleverd, maar hier hoefde de keepster uit Hoogkerk niet van te schrikken. Na een aanval miste de voorsten van Fit Boys net de kracht om nog voor enig gevaar te kunnen zorgen. Het zou ze vandaag niet lukken om een doelpunt op het scorebord te zetten. Het lukte De Held nog twee keer om te scoren in de tweede helft, waarmee het de eindstand bracht op 7-0. En met deze eindstand mag MA1 niet klagen, want als SJO De Held MA2 de tweede helft net zo scherp was geweest, als dat het geval was in de eerste helft, hadden ze ook vandaag weer de dubbele cijfers gehaald. Maar bij hun verslapte de concentratie flink en zo bleef een tweede grote nederlaag voor MA1 tegen deze meiden bespaard.

Mariëtte (C2) wordt zeer bedankt voor haar aanwezigheid vandaag, want met haar kon net een selectie van 11-speelsters gevormd worden. Snel wordt er verder gekeken naar de volgende wedstrijd die gespeeld zal gaan worden en dat zal opnieuw tegen Oerterp zijn, maar dit keer zal de reis naar Friesland afgelegd moeten worden. In Friesland zullen de meiden er alles aan doen om de derde plek vast te houden. Want ook na vandaag behoudt MA1 de derde plek, mede door de gunstige uitslag van SV Bedum tegen SJO De Held MA1.

Mocht je MA1 nog een keer op de zaterdag willen aanschouwen, dan kan dat nog één keer. A.s. zaterdag 30 mei wordt om 11.00 uur afgetrapt op sportpark De Griene Greide te Ureterp. Tot dan!