ST Beilen/FIT Boys VR1 weet weer wat verliezen is

28 november 2015

(Verslag: Moniek Brink (Website ST Beilen/FIT Boys), foto’s: Dick Kiers)

ST Beilen / Fit Boys VR1 heeft zaterdag de eerste competitienederlaag van het seizoen geleden. Op bezoek bij koploper Musselkanaal VR1 gingen de vrouwen met 3-1 ten onder, na een 1-1 ruststand.

Vanaf de eerste minuut bleek dat Musselkanaal over veel jong talent beschikt. Met de bal aan de voet waren ze snel en wendbaar en dat was even wennen voor de vrouwen uit Beilen. Het elftal was zoekende naar de juiste manier om de technisch vaardige speelsters te bedwingen. Dit ging echter met vallen en opstaan, want al na 10 minuten wist er eentje met de bal aan de voet door het midden het veld over te steken, aan alles en iedereen voorbij, om Martina Boer vervolgens kansloos te laten: 1-0.

Na dit doelpunt leek er iets meer controle te komen aan Beiler zijde, maar Musselkanaal bleef erg gevaarlijk met hun snelheid en met vrije trappen. Een snelle uitbraak via Mirjam Stehouwer, Sanne Kiers en Melany de Vries leverde halverwege de eerste helft de gelijkmaker op. Na deze gelijkmaker ging het spel aardig gelijk op, zonder al te veel uitgespeelde kansen. Het tempo werd uit de wedstrijd gehaald doordat er vele blessurebehandelingen noodzakelijk waren. Reden voor de scheidsrechter om vroegtijdig de thee op te zoeken.

Ook in de tweede helft lukte het Beilen / Fit Boys onvoldoende om in het eigen spel te komen. Een aantal speelsters hadden moeite te wennen aan de ondergrond. Kunstgras is immers iets anders dan de modderpoel waarop de Beiler dames gewend zijn te spelen. Dit mag echter geen excuus zijn. De thuisploeg was ook een stuk feller in de duels en liet daarmee duidelijk merken met niets minder dan de winst genoegen te nemen. Het gezegde ‘kleine kansjes groot maken’ had de thuisploeg ook iets beter in de oren geknoopt deze wedstrijd. Hun nummer 10 had in de 60e minuut aan een metertje ruimte genoeg om vanaf een metertje of 20 de verre hoek te vinden: 2-1.

Beilen / Fit Boys oogde vrij machteloos. Het aanvallende spel van de afgelopen weken kwam niet goed uit de verf. Doelpogingen waren te slap of juist ver uit de richting. De combinaties die de afgelopen tijd vaak oogstrelend waren, werden nu niet of nauwelijks gezocht. Aan de andere kant had Musselkanaal aan opnieuw een halve kans genoeg. Een lange bal die uit leek te gaan werd binnen gehouden door de thuisploeg en hard, laag voorgegeven. Martina Boer was vervolgens uit positie en gaf de bal het laatste zetje richting de eigen goal: 3-1…

Trainer/coach Edwin Roijinga deed vervolgens wat tactische omzettingen om nog te kunnen forceren, maar zonder succes. Beilen / Fit Boys had onvoldoende antwoord op het felle en snelle spel van Musselkanaal en wist zelf te weinig te creëren. Een terechte nederlaag was het logische gevolg. Volgende week mogen de vrouwen proberen deze nare smaak weg te spoelen, uit tegen Sweel.