ST VR1 maakt het koploper best lastig

17 februari 2018

Bovenstaande beelden zijn gemaakt met dank aan 360SportsIntelligence en HHC Hardenberg.

De Autoservice Tiemco Maat-equipe moest deze koude zaterdag op bezoek bij de ongeslagen koploper in de 3e klasse F, HHC Hardenberg VR1. Deze ploeg had tot vandaag 33 punten uit 11 wedstrijden met doelsaldo van 56 voor en 10 tegen. Veelzeggend was de reactie van de HHC-coach na twintig minuten: “Dames, zijn we nu wakker?” ST Beilen/FIT Boys VR1 gaf de koploper meer dan goed partij. VR1 had 8 speelsters van het eigen team, 3 speelsters van MO17 en 2 speelsters van VR2. Met dit zeer jonge team waren de eerste kansen voor ST Beilen/FIT Boys VR1. Spits Ilja Beuling (MO17) kwam verrassend op de rand zestien in balbezit en schoot de bal net niet hoog genoeg om de HHC-keepster te verschalken. Regina Oldenbeuving kwam vanaf links de zestien in, maar haar schot miste ook kracht. Hoewel achterin ervaren speelster Mariska van Dijk de gelegenheidsverdediging goed aanstuurde, kwam HHC er gedurende de eerste helft steeds vaker gevaarlijk door. Ook door niet resoluut uitverdedigen hielp ST Beilen/FIT Boys VR1 HHC VR1 in het zadel. Het scoorde twee keer en had die score ook uit kunnen bouwen, maar miste scherpte of zag de inzet gekeerd door een verdediger of keepster Rianne Zantinge. Toch kwam de ploeg nog voor de rust weer in de wedstrijd door een werkelijk fenomenaal doelpunt. ST Beilen/FIT Boys VR1 kreeg links net buiten de zestien een vrije bal te nemen. Mariska van Dijken nam plaats achter de bal en met een prachtige curve verdween de bal in de verre kruising (2 – 1). Wat een geweldig doelpunt, het mooiste doelpunt van de middag.

De tweede helft kwam HHC niet echt meer in haar spel en bleef ST Beilen/FIT Boys erg goed partij geven. HHC kreeg door een foute ingreep in de zestien een penalty. Rianne Zantinge had de inzet bijna (ze lag in de goede hoek), maar de bal kwam op de paal. Even later hands in de zestien. Weer een penalty en deze ging wel raak (3 – 1). Dat werd de eindstand en het jonge ST Beilen/FIT Boys VR1-team had meer dan goed partij geboden aan de koploper en aankomend kampioen. Een wedstrijd om, ondanks het mindere resultaat, trots op te zijn.

Zaterdag 3 maart speelt de ploeg thuis op Sportpark Noord-West om 12:45 uur tegen SVO BDE VR1.