ST Beilen/FIT Boys VR2 wint van Groningse studentes

28 november 2015

(Verslag: Jurjen Boer (Website ST Beilen/FIT Boys))

Voor de tweede keer in 8 weken (!!) mocht ST Beilen/Fit Boys VR2 weer eens een wedstrijd spelen. Terwijl een aantal teleurgestelde jeugdspelers weer op de fiets stapte naar huis omdat op Noordwest alle velden weer zijn afgelast, vertrokken de Beiler dames in de vroegte naar Groningen. Tussen de gebouwen van de Hanzehogeschool zou om 10.00 uur op kunstgras afgetrapt worden tegen VR8 van The Knickerbockers. De studentes leverden wisselende resultaten af door te winnen van Asser Boys, waar VR2 3 weken geleden met 2-1 van verloor, maar ook twee keer dik heeft verloren van de koploper en de nummer 3. Voor ST Beilen/Fit Boys was het dus zaak dat het uitging van hun eigen krachten. Met nog maar 5 tegendoelpunten in 5 wedstrijden kan het rekenen op een betrouwbare verdediging.

Door het ontbreken van laatste man Marije, waren aanpassingen in de verdediging noodzakelijk. Celena, die normaal gesproken samen met Marije het verdedigend hart vormt, speelde vandaag laatste man met Nikki voor haar als voorstopper. En dat het voor beide een beetje onwennig was, bleek in de eerste helft. The Knickerbockers hadden een prima spits, die voor veel gevaar wist te zorgen. Het goede combinatie spel van de Groningse studenten leverden veel problemen op. Het was dan ook The Knickerbockers wat de score wist te openen. Balverlies aan Beiler kant werd genadeloos afgestraft. De spits van The Knickerbockers schoot de bal prima in de hoek en Willeke had hier geen antwoord op, 1-0. Beilen/Fit Boys moest het in de eerste helft vooral hebben van de counters. Voorin stonden Michéle, Isa en Marieke die met hun snelheid voor veel gevaar moesten zorgen. En zo nu en dan zorgde het drietal wel degelijk voor gevaar. Nadat Marieke al een aantal keer dichtbij een doelpunt was, was niet veel later na de openingsgoal wel raak. Opnieuw was Marieke de verdediging te snel af. Een verre uittrap van Willeke bereikte Marieke en ze wist de bal langs de keeper van The Knickerbockers te spelen en zorgde hier voor de gelijkmaker, wat na 45 minuten ook de ruststand zou zijn.

In de tweede helft had Beilen/Fit Boys de verdediging beter op orde. De duels werden vaker gewonnen en zorgde er daarmee voor dat Willeke een rustige tweede helft had. Het team kreeg vertrouwen en speelde eigenlijk alleen nog maar op de helft van The Knickerbockers. Grote kansen leverde het nog niet op, tot dat na een prima combinatie Elvira vrij voor de keeper kwam te staan en de bal in de goal wist te schieten, 1-2. Daarmee was het verzet bij The Knickerbockers gebroken. Beilen/Fit Boys kreeg steeds meer kansen om de score uit te breiden. De 1-3 zou niet veel later komen. Niet door een uitgespeelde aanval, maar door een goal uit een corner. Marielle wist met haar goede traptechniek de bal bij de 2e paal te krijgen, waar een speelster van The Knickerbockers de bal in eigen goal wist te tikken en daarmee de stand naar 1-3 bracht. Opluchting was groot, want de overwinning was nu toch wel binnen. In de resterende tijd verzuimde VR2 eigenlijk om de score nog verder uit te bouwen. Het scoorde nog wel 1 keer, maar helaas werd deze door de scheidsrechters wegens buitenspel afgekeurd. Na 90 minuten maakte de scheidsrechter een eind aan de wedstrijd en daarmee stopte ST Beilen/Fit Boys VR2 de drie punten in de tas mee naar Beilen.

Beilen/Fit Boys kan terug kijken op een wedstrijd waarin het een ietwat moeizame eerste helft speelde, maar in de tweede helft weer liet zien waarom het de hele competitie bovenin meedraait. Door deze drie punten blijven de Beiler dames druk uitoefenen op het nog ongeslagen ACV. Volgende week staat opnieuw een uitwedstrijd op het programma. Als de weergoden deze week goed gezind zijn, wordt volgende week zaterdag in Smilde om 12.30 uur op sportpark ‘t Kylot afgetrapt.