ST Beilen/FIT Boys VR2: Aan het weer lag het niet

7 april 2018

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd ‘The Knickerbockers VR5 – ST Beilen/FIT Boys VR2 op het programma. Om 10.00uur zou er afgetrapt worden op het zonnige studentencomplex in Groningen. Nog niet iedereen was goed uitgeslapen toen het startsignaal gegeven werd door de scheidsrechter. TKB begon gelijk fel aan de wedstrijd, de Beiler dames moesten nog even in de ogen wrijven en liepen daardoor een beetje achter de feiten aan. Duels werden niet gewonnen, passes kwamen niet goed aan en er werd veel gemopperd onderling, dit werd al snel afgestraft met de 1-0. Hierdoor werden de dames wakker en werd de aanval gezocht. Niet heel lang daarna wist gastspeelster Janita Mulder op aangeven van Moniek Brink de 1-1 te maken. Met deze stand gingen we dan ook de rust in. De limonade werd op het veld genuttigd, er zijn wat frustraties uitgesproken en toen kon de strijd van de tweede helft beginnen. De hoofdjes gingen allemaal weer omhoog en er werd weer gevochten voor de bal. Dit leverde een aantal mooie combinaties op maar helaas zonder succes. Waar de Beiler dames moeite hadden om het netje te vinden wisten de studenten van TKB uiteindelijk nog twee keer te scoren. Met dank aan keepster Martina Boer zijn er gelukkig een heleboel tegendoelpunten bespaard gebleven. Beilen probeerde zich nog door de verdediging van de Groningers te knokken door mooi tikwerk en een aantal diepe passes, maar dit was tevergeefs. Met een 3-1 eindstand klonk het eindsignaal en waren de dames het wel met elkaar eens: we hebben vandaag van onszelf verloren, maar aan het weer kon het niet liggen. Deze week zal er thuis op sportpark Noord-West worden afgetrapt tegen de dames van LEO(Loon), hopelijk wordt er dan weer vanaf de 1e minuut geknokt en blijven de punten weer in Beilen.