18 mrt, 14:30 uur: RWF – FIT Boys

15 maart 2023
de Webmaster

Zaterdag 18 maart mag de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh weer de wei in. Met een schema van 2 wedstrijden in 5 weken (1 keer competitie en 1 keer oefenen) zou je zeggen dat de FIT Boys-selectie topfit is. Niets is minder waar, de waslijst aan geblesseerde spelers is lang. RWF speelde 3 keer voor de competitie in de afgelopen 5 weken en speelde gelijk (BSVV 0 – 0), verloor (Waskemeer 1 – 0) en won (SCN 2 – 0). Vorige week voor FIT Boys een vrij weekend (13 ploegen in de competitie) en uiteindelijk voor RWF ook (winters weer).

RWF staat keurig 2e in de stand in de 4e klasse D met 3 punten achterstand op koploper Onstwedder Boys maar wel 1 wedstrijd meer. Het is de vraag of RWF kan aanhaken of dat Onstwedder Boys in een rechte lijn op het kampioenschap af gaat. RWF ging met 3 overwinning door in de beker. In de 1e KO ronde werd er verloren van Ouwe Syl na penalty’s. RWF draait gewoon een prima competitie waarin het 10 keer won, 2 keer gelijk speelde en 4 keer verloor o.a. van FIT Boys (3 – 2). Dat was nog in een fase van de competitie dat FIT Boys een goede reeks neerzette en RWF nog in de middenmoot bivakkeerde. Hoofdtrainer Jan Haan beschikt over een echte goalgetter. Xander Wagenaar schoot er dit seizoen al 11 in.

FIT Boys zit in de hoek waar de klappen vallen, niet alleen qua resultaten. Tussen 26 november en nu werden er 8 wedstrijden slechts 4 punten gehaald. En na de periode van weinig wedstrijden in de afgelopen 5 weken is de ziekenboeg te goed gevuld. Er zijn nog 10 fitte spelers en 2 spelers die als wissel kunnen beginnen. De andere 8 selectieleden zijn geblesseerd met uiteenlopende blessures van uiteenlopende duur. Trainer/coach Otto Halmingh moet dus putten uit het 2e en de JO19 om de selectie compleet te maken. Misschien kan de ploeg met wat omzettingen en nieuwe gezichten nieuw elan krijgen en eindelijk weer gaan voor een positief resultaat. De topscoorders aan FIT Boys kant zijn Lars Hilberts en Daniël van der West met elk 7 doelpunten.

Het verleden is kort en bondig. Eén wedstrijd eerder dit seizoen. Zoals al gememoreerd werd het toen 3 – 2 na een 3 – 0 voorsprong voor FIT Boys. De vlag hangt er inmiddels anders bij bij beide ploegen.

Zaterdag 18 maart om 14:30 uur spelen RWF en FIT Boys op Sportpark Boskdobbe in Frieschepalen in de 4e klasse D tegen elkaar. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Patrick Olthof.