23 nieuwe jeugdscheidsrechter in Midden-Drenthe

16 oktober 2019
de Webmaster

De gezamenlijke Scheidsrechterscommissie vv Beilen/cvv FIT Boys heeft samen met CSG Vincent van Gogh locatie Beilen, Dr. Nassau College locatie Beilen en COVS HZO Drenthe wederom een pupillenscheidsrechters cursus georganiseerd.

Edgar Voortman van de COVS HZO Drenthe was de leraar en hij nam de 23 deelnemers mee in de wondere wereld van de (pupillen)scheidsrechter. Ze kregen uiteraard uitleg over de spelregels en over het fluiten. De ochtend werd afgesloten met een ‘examen’ om de theoriekennis te testen. Daarna was het tijd voor de lunch. ’s middags konden alle cursisten hun theoriekennis in de praktijk brengen tijdens een aantal wedstrijdjes. De pupillen van vv Beilen en cvv FIT Boys waren aanwezig om onderling tegen elkaar te voetballen. Zo konden alle aspirant-scheidsrechters hun theoriekennis in de praktijk toepassen. Alle 23 deelnemers waren geslaagd en kregen het diploma uitgereikt. Voor alle deelnemers: Van harte gefeliciteerd!

De nieuwe pupillenscheidsrechters mogen bij hun club jeugdwedstrijdjes fluiten en daar zijn alle verenigingen die cursisten bij deze cursus hadden maar wat blij mee. En nu maar hopen dat één van deze jongelingen de nieuwe Björn Kuipers is, dan is zijn/haar carrière toch maar mooi in Beilen begonnen.

Een speciaal woord van dank gaat uit naar Edgar van de COVS HZO Drenthe voor zijn enthousiasme bij het lesgeven. Ook een speciaal woord van dank gaat uit naar Harm Meijering die jaar in jaar uit hand en spandiensten verricht tijdens deze dag. Een evenement dat jaar in jaar uit een succes is en ook volgend seizoen zeker weer een vervolg zal krijgen.