25 mei, 19:00 uur: FIT Boys – Lutten

22 mei 2022

Woensdagavond 25 mei om 19:00 uur speelt de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh thuis de inhaalwedstrijd tegen Lutten. Deze wedstrijd is verplaatst van 9 april en hoort nog bij de 2e periode. Lutten speelde knap gelijk tegen Hoogeveen. Na 89 minuten stond het nog 1 – 3 maar door 2 doelpunten in de 90e minuut werd het nog 3 – 3. FIT Boys verloor van Avereest (4 – 2). Bij 1 – 1 kreeg de ploeg 2 100% kansen op 1 – 2 en 1 – 3 maar scoorde niet en in de 2e helft deed Avereest dit wel en won. Lutten speelt nergens meer voor en kan dus freewheelen, maar FIT Boys moet nog vol aan de bak want zij strijden nog voor plek 13.

Voor Lutten gaat dit seizoen als een nachtkaars uit. In de 1 periode deed de ploeg het nog erg goed en stond 3e (17 uit 8). De 2e periode ging al een stuk minder met 9 uit 8 en in de 3e periode heeft de ploeg van trainer/coach Sander van de Lustgraaf 5 punten uit 7 wedstrijden. Een grijs seizoen en de ploeg eindigt aan de onderkant van de middenmoot net voor de plekken die strijden om de degradatieplekken. Ronald Kosse is topscoorder bij de withemden met 9 doelpunten.

FIT Boys is nog in een hevige strijd verwikkeld met SVN’69 om plek 13 en 14. FIT Boys staat nog 1 punt achter SVN’69 met 1 wedstrijd minder. FIT Boys speelt nog tegen Lutten, Klazienaveen en BSVV. SVN’69 moet nog tegen Dedemsvaart en Hollandscheveld. En FIT Boys heeft zich opgericht en uit de laatste 4 wedstrijden 5 punten gehaald (doelsaldo 4 voor en 5 tegen) en het geloof op het ontlopen van rechtstreekse degradatie is er binnen de ploeg. Topscoorders aan FIT Boys zijde zijn Jelmer van Dijk en Lars Hilberts met beide 3 doelpunten.

De historie tussen beide ploegen begint in 2016 en FIT Boys en Lutten kwamen elkaar 8 keer tegen. 1 keer won FIT Boys, 4 keer werd er gelijkgespeeld en 3 keer won Lutten (doelsaldo 12 voor en 17 tegen). 18 maart 2017 won FIT Boys met 4 – 1 door doelpunten van Tim Seubring, Leon Timmerman (2x) en Dirk Jan Smelt. De 4 – 1 eerder dit seizoen in Slagharen was wat geflatteerd. bij een 2 – 1 stand had DaniĆ«l van der West de ultieme kans op 2 – 2, maar zijn lob over de keeper kwam op de lat.

De wedstrijd start woensdagavond om 19:00 uur in verband met de Conference League finale van Feijenoord op 21:00 uur. De wedstrijd vind plaats op Sportpark Noord-West en staat onder leiding van scheidsrechter Jaap Woering.