28 mei, 14:30 uur: FIT Boys – Klazienaveen

26 mei 2022
de Webmaster

Deze zaterdag staat de één na laatste competitieronde in de 3e klasse D op het programma. De kampioen is al lang bekend (Nieuwleusen) en de periodekampioenen ook (theoretisch zou Hoogeveen de 3e periode nog kunnen pakken). Alleen onderin is het nog razend spannend wie er rechtstreeks degradeert en wie er nacompetitie mag of moet spelen. De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh ontvangt deze zaterdagmiddag op Sportpark Noord-West Klazienaveen. Die spelen nergens meer voor en wonnen vorige week met 4 – 1 van Ommen. FIT Boys daarentegen kan nog steeds rechtstreeks degradatie voorkomen. Het heeft nog 2 punten nodig, maar 3 mag ook.

Klazienaveen presenteerde zich aan het begin van het seizoen als potentiële titelkandidaat en 2e (en op termijn 1e) klasser. Maar de ploeg van trainer/coach Patrick Beek begon matig aan het seizoen en haalde in de 1e periode 13 punten en stond daarmee 7e. De 2e periode werden er 19 punten gehaald en nu in de 3e periode heeft de ploeg 12 uit 7. Daarmee staat het 4e ver achter nummer 1 Nieuwleusen en nummer 2 ZZVV. De laatste 2 wedstrijden van het seizoen kan er dus gefreewheeld worden en kan men zich al gaan voorbereiden op volgend seizoen.

FIT Boys daarentegen moet nog vol aan de bak. Na het verlies doordeweeks tegen Lutten thuis (1 – 2) staat het nog steeds 1 punt achter op nummer 13 SVN’69. In de resterende 2 wedstrijden (Klazienaveen thuis en BSVV uit (4 juni)) moet de ploeg nog 2 of meer punten halen om SVN’69 voor bij te gaan en dus nacompetitie te halen. Het is de 5e wedstrijd van 5 in 15 dagen. Een zwaar programma. In de laatste 5 wedstrijden werden er 5 punten gehaald en scoort de ploeg ook weer, totaal 5 keer. Maar als alle kansen er in waren gegaan had dit doelpuntenaantal wel 10 kunnen zijn en het puntenaantal ook hoger. Maar ‘Als’ telt niet in de voetballerij….

FIT Boys en Klazienaveen hebben historie sinds seizoen 1999/2000. Ze speelden 14 keer tegen elkaar en daarvan won FIT Boys 2 keer, speelden ze 3 keer gelijk en won Klazienaveen 9 keer. Doelsaldo is 16 voor en 33 tegen. 10 september 2011 won FIT Boys met 3 – 0 door doelpunten van Ruud Seubring, Alfons Pot en Jos Gerding. In dat seizoen werd FIT Boys kampioen en promoveerde naar de 2e klasse. In Klazienaveen eerder dit seizoen werd het 3 – 1, de 1e overwinning van het seizoen voor de zwarthemden. Ivo van Ewijk scoorde voor de groen-gele formatie (0 – 1).

De wedstrijd op Sportpark Noord-West tussen beide elftallen start om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jan Willem Roesink uit Meppel.