28 okt, 14:30 uur: cvv FIt Boys 1 – Fc Assen 1

22 oktober 2023
de Webmaster

Deze zaterdag speelt de Auto Beilen-/HQ Online-equipe van trainer/coach Tim Seubring om 14:30 uur thuis op Sportpark Noord-West tegen Fc Assen. Beide teams zijn niet heel overtuigend aan de competitie begonnen en hebben 4 punten uit 4 wedstrijden. Fc Assen bekerde wel door na een 2 – 3 overwinning uit tegen Klazienaveen. FIT Boys oefende donderdag 19 oktober tegen 3e klasser HODO en verloor met 2 – 0. Voor Fc Assen dus een betere generale, al maken beide ploegen er altijd spannende wedstrijden van.

Fc Assen
Fc Assen overleefde dus de bekerpoule door met 1 – 1 gelijk te spelen tegen SV Oosterwolde, 4 – 2 te winnen van Veenhuizen en 6 – 0 te winnen van Asser Boys. En dus zaterdag won het met 2 – 3 in de blessuretijd van Klazienaveen, die hun grensrechter zag vertrekken (zie beelden RTVDrenthe). In de competitie begon de ploeg van trainer/coach Fouad Faraouni nog wel goed met een 4 – 6 overwinning op VAKO. Daarna volgde een eclatante 1 – 7 verliespartij tegen SJS, een 2 – 2 gelijkspel tegen Wildervank en 14 oktober een 2 – 3 verlies tegen Borger. De ploeg krijgt de doelpunten, 16 doelpunten, makkelijk tegen en scoorde ook 11 keer. Topscoorder is Jarno Hamming met 3 doelpunten, maar de achileshiel lijkt achterin te liggen.

FIT Boys
In de beker wist de ploeg niet de KO fase te halen na een 2 – 3 verlies tegen Vitesse’63 (in de 89e minuut nog 2 – 1 voor), een 0 – 5 overwinning op VVAK en een 1 – 2 verlies tegen MSC. In de competitie verloor het 2 keer van Hollandscheveld (1 – 3) en SCN (3 – 1), speelde het gelijk tegen LEO Loon (0 – 0) en won het van SVBO za met 3 – 1. 7 doelpunten tegen en 5 voor. Trainer/coach Tim Seubring is nog zoekende naar de winnende formatie en de juiste speelwijze, al is deze in grote lijnen wel duidelijk. Topscoorder is Matthijs Bonnen met 2 doelpunten.

Historie
De ploegen troffen elkaar 4 keer en daarvan won FIT Boys er 2 en speelden de ploegen 2 keer gelijk. FIT Boys scoorde 8 keer, Fc Assen 5 keer. De wedstrijd van 5 november 2022 eindigde in een 2 – 4 overwinning voor FIT Boys, na 1 – 0 en 2 – 1 achter. Jelmer van Dijk scoorde en DaniĆ«l van der West maakte een Engelse hattrick. Maar resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. De wedstrijd zaterdag start bij 0 – 0.

Zaterdag start de wedstrijd tussen FIT Boys en Fc Assen om 14:30 uur op Sportpark Noord-West. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Jaap Drost en de aftrap zal verricht worden door Pupil van de Week Jairo Haurissa.