2e Editie Midden-Drenthe Zomer Cup

5 februari 2020
de Webmaster

De organisatie van de Midden-Drenthe Zomer Cup is in volle gang. De 10 voetbalclubs hebben regelmatig overleg met het stichtingsbestuur. De vrijdagavond 12 en de zaterdag 13 juni krijgen steeds meer vorm. In samenwerking met sv Hoogersmilde wordt de zaterdagmiddag en avond verder ingevuld.

Het toernooi
Op vrijdagavond spelen alle senioren heren en dames teams en de JO17 en JO19 hun wedstrijden op 8 sportparken. Wie waar gaat spelen wordt binnenkort bekend. Op zaterdagmorgen spelen de JO7 t/m JO16 hun wedstrijden voor de Midden-Drenthe Zomer Cup. Aan de clubs is recent gevraagd de teams op te geven, zodat er schema’s e.d. kunnen worden gemaakt. Bij Sv Hoogersmilde en Wijster wordt er niet voor de Midden-Drenthe Zomer cup gespeeld. Wijster doet wellicht wel mee, maar heeft een dorpsfeest en sv Hoogersmilde speelt natuurlijk wel mee, maar het sportpark wordt smiddags en savonds gebruikt voor wedstrijden van de Midden-Drenthe selecties en voor het eindfeest !

Midden-Drenthe selecties?
Jawel: FC Midden-Drenthe! Er worden 2 Midden-Drenthe selecties samen gesteld die gaan voetballen tegen hele mooie tegenstanders. Ze komen straks het veld op met oploop spelertjes van JO8-JO10 van alle clubs uit Midden-Drenthe en ze spelen in een Midden-Drenthe Zomer Cup tenue. Dit gaat allemaal plaatsvinden op het veld van sv Hoogersmilde.

Dames
’s Middags gaat een Dames selectie van alle clubs uit Midden-Drenthe voetballen tegen de dames van sc Heerenveen 1. Een tegenstander uit de ere-divisie Dames ! Ook hier worden een aantal trainers/coaches gevraagd van ieder dames team 2 speelsters te selecteren.

Heren
Als klap op de vuurpijl gaat een Midden-Drenthe heren selectie voetballen tegen FC De Rebellen (zie www.fcderebellen.nl). Hier komen straks een stel ex-prof voetballers het veld op van naam! Mannen als John de Wolf, Andy van der Meyde, Paul Bosvelt kunnen nog een behoorlijk balletje trappen en nemen na de wedstrijd alle tijd om op de foto te gaan en handtekeningen uit te delen. Ook hier zullen een aantal; trainers/coaches de selectie samenstellen door 2 man per vereniging te selecteren.

Prijsuitreiking en slotfeest
Op het sportpark van sv Hoogersmilde staan straks een mooie feesttent en speeltoestellen voor kinderen. Rond de wedstrijden van de Midden-Drenthe selecties vinden de prijsuitreikingen plaats van de verschillende poules en uiteindelijk van de winnende club: de winnaar van de Midden-Drenthe Zomer Cup Wisselbokaal ! Daarna is het feest en treedt er naast een coole DJ ook Rick en Ramona op!