6 apr, 14:30 uur: CSVC 1 – FIT Boys 1

1 april 2024
de Webmaster

Zaterdag 6 april vervolgt de Auto Beilen-/Autohopper-/HQ Online-equipe van trainer/coach Tim Seubring de competitie na het paasweekend met een uitwedstrijd in Coevorden tegen CSVC. En het is razend spannend in de top van de 4e klasse F. In theorie kunnen nog 7 teams wel kampioen worden, in ieder geval strijden om de bovenste plaatsen. Zo ook CSVC en FIT Boys. CSVC verloor voor het Paasweekend kansloos van Borger met 3 – 0. FIT Boys zette redelijk eenvoudig rode lantaarndrager Mussel opzij met 6 – 0. Het gat tussen beide teams op de ranglijst is maar 3 punten, dus winnen is het enige dat geldt voor beide ploegen.

CSVC
De ploeg uit Coevorden van trainer/coach Arno Offerman (1e seizoen), CSVC wisselt overigens net zo makkelijk trainers als voetbalschoenen, speelt een wisselvallig seizoen. Drie keer winst op rij is de langste zegereeks, voor het overige wisselt de ploeg vaak een overwinning af met een verliespartij. Zo heeft de ploeg 8 keer gewonnen, 2 keer gelijkgespeeld en 7 keer verloren. Dat levert 26 punten op en een doelsaldo van 46 voor en 34 tegen. Wil de ploeg nog serieus meedoen om de bovenste plaatsen dan tellen alleen de 3 punten. Topscoorders aan CSVC-zijde zijn Hilko Koster, Ruben Meijer en Bart Turien met elk 6 doelpunten.

FIT Boys
De ploeg uit Beilen onder leiding van trainer/coach Tim Seubring is een team in opbouw. Sinds enkele seizoen is de jeugd ingepast en dit seizoen is een duidelijk ontwikkeljaar. En ontwikkelen doet het team als een malle. Steeds meer slijten de vastigheden in het team en laat het team bij vlagen zien geweldig te kunnen voetballen. Maar er zijn nog steeds fases in wedstrijden en helften dat het minder gaat en die grilligheid moet er uit en dat lukt steeds beter. Na de winterstop werd er alleen verloren van Fc Assen (2 – 1 want de blessuretijd telt ook mee). Voor de rest winstpartijen met veel doelpunten voor en weinig tegen (18 voor en 4 tegen na de winterstop, 15 punten uit 6 wedstrijden). Topscoorder aan FIT Boys-zijde is Lars Hilberts met 9 doelpunten.

Historie
De historie tussen beide ploegen is talrijk. Sinds 1995 troffen de ploegen elkaar 33 keer. FIT Boys won 8 keer, 9 keer speelden beide ploegen gelijk en 16 keer won CSVC (doelsaldo 41 voor en 60 tegen). Op 10 september 2005 won FIT Boys in Coevorden met 0 – 3 door doelpunten van Tristan Haurissa, Berry van der Giezen en Arjan Schepel. Op 28 november 2015 hielden beide ploegen elkaar in evenwicht (2 – 2) met doelpunten van Rick Koops en Jos Gerding. Op 15 maart 2022, toen nog in de 3e klasse D, won CSVC met 3 – 0. Als we de statistieken moeten geloven lijkt de winnaar al bekend, maar gelukkig worden wedstrijden niet op papier gespeeld.

De wedstrijd op zaterdag 6 april op Sportpark De Klinkenvlier tussen CSVC en FIT Boys start om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Eddy Nieuwenhuis.