6 mei, 14:00 uur: NWVV 1 – FIT Boys 1

30 april 2023
de Webmaster

Zaterdag 6 mei speelt de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh in Nieuw Weerdinge tegen de plaatselijke NWVV de inhaalwedstrijd die 1 april niet doorging. FIT Boys pakte thuis 3 punten door een late goal van invaller Mike Jonink. En dat met JO19-spelers Koen de Vries en Mart Oosting in de basis. NWVV was afgelopen weekend vrij en won 22 april met 3 – 2 van SVBO met een hattrick van Marco Schipper.

NWVV verloor dit seizoen al 12 keer, speelde 3 keer gelijk en won 5 keer. Er werd gewonnen van Mussel (4 – 2), BSVV (5 – 4), SCN (1 – 2) en SVBO (2x, 0 – 2en 3 – 2). De gelijke spelen waren tegen Wildervank (2 – 2), Glimmen (0 – 0) en SCN (1 – 1). Bij de verliespartijen waren ook wat dikke uitslagen, onder andere tegen 1 – 7 tegen Wildervank, de 6 – 1 tegen FIT Boys en de 8 – 1 tegen degradant BSVV. Totaal dus 18 punten en een doelsaldo van 32 voor en 63 tegen. Topscoorder in de ploeg van trainer/coach Johan Hollen is Marko Mihalji met 11 doelpunten.

FIT Boys deed vorige week goede zaken met de broodnodige en toch wel terechte 3 punten tegen Wildervank. Eindelijk weer 3 punten en dat was al even geleden, om precies te zijn op 14 januari thuis tegen BSVV (4 – 0, gelukkig hebben we de beelden nog). En FIT Boys heeft nog een paar puntjes nodig en speelt nog tegen de onderste 3 (SVN, NWVV en BSVV). Winst deze middag is noodzakelijk en handig richting het einde van de competitie. Eindigt de ploeg nog linkerrijtje of blijft het tot de laatste speeldag spannend. Trainer/coach Otto Halmingh heeft een aanvalstrio die samen 21 doelpunten maakten. Daniël van der West maakte er 8, Lars Hilberts scoorde 7 keer en Jelmer van Dijk 6 keer.

De historie tussen beide teams beperkt zich tot dit seizoen. Eén wedstrijd dus, die van 12 november 2022. Toen werd het een makkelijke 6 – 1 met doelpunten van Daniël van der West (2x), Jelmer van Dijk (2x), Stefan Eefting en Matthijs Bonnen. Maar dat was in de betere fase wat FIT Boys betreft. NWVV zal wel uit zijn op revanche.

Zaterdag 6 mei op sportpark NWVV zullen FIT Boys en NWVV om 14:00 uur (!!) starten en de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Geert Nijboer.