Voorbeschouwing FIT Boys – Nieuwleusen

1 maart 2020
de Webmaster

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe speelt deze zaterdag thuis op Sportpark Noord-West tegen Nieuwleusen. Na een voetballoze zaterdag voor beide teams, de uitwedstrijd van FIT Boys tegen BSVV werd afgelast, mogen beide weer de wei in. FIT Boys heeft als laatst behaald resultaat de 3 – 1 nederlaag tegen Hollandscheveld in de 2e helft die nog gespeeld moest worden en die bij een 1 – 1 ruststand 14 december gestaakt werd door een blessure van de scheidsrechter. FIT Boys speelt nog 12 finales en zal werkelijk alles uit de kast moeten halen om dit seizoen het vege lijf nog te gaan redden en ook volgend seizoen 3e klasse te kunnen spelen. FIT Boys won dit seizoen 2x speelde 1 keer gelijk en verloor 11 keer. Heeft geeft 7 uit 14 en een doelsaldo van -24 (12 – 36). Topscoorder is Stefan Eefting met 3 doelpunten. Nieuwleusen speelde 15 februari voor het laatst en toen werd het 1 – 1 tegen Hardenberg’85. Nieuwleusen staat keurig 3e met 33 punten uit 16 duels. Het won 9 keer, speelde 3 keer gelijk en verloor 4 keer. Het doelsaldo is +13 (31 – 18). Topscoorder is Reinier Meijerink met 8 doelpunten.

Onderlinge confrontaties
Beide teams komen elkaar voor het 3e seizoen tegen, vanaf het seizoen 2016-2017, in 2017/2018 niet want toen speelde Nieuwleusen in de 2e klasse, afgelopen seizoen en dus dit seizoen. Totaal dus 5 keer en daarvan won FIT Boys 0 keer, speelden ze 1 keer gelijk en won Nieuwleusen 4 keer. FIT Boys scoorde in deze 5 ontmoetingen slechts 3 keer en Nieuwleusen 13 keer. Grootste uitslag voor Nieuwleusen was de 5 – 0 op 9 maart 2019. Deze wedstrijd werd in 2 delen gespeeld. Na de 1e 80 minuten ging Jonathan Schans zwaar geblesseerd van het veld en kwamen de trauma heli en de ambulance er aan te pas. Een zware hersenschudding was de diagnose. In de laatste 10 minuten op 2 mei kreeg FIT Boys nog een penalty. Door een spelerstekort speelde keeper Peterjan Oosting in de spits en hij nam plaats achter de penalty. De bal spatte uit één op de lat en zo bleef het 5 – 0. Op 20 oktober 2018 leek FIT Boys er met de winst vandoor te gaan thuis. Na een achterstand scoorden Matthijs Bonnen en Jos Gerding en leek de winst (2 – 1) naar FIT Boys te gaan. Zelfs een penalty mocht Nieuwleusen niet baten. FIT Boys-keeper Peterjan Oosting keerde deze bal. In de 97e minuut scoorde Reinier Meijerink zijn 2e en dus toch de 2 – 2. FIT Boys kreeg wel de complimenten van vriend en vijand voor de tomeloze inzet en passie waarmee gespeeld werd, maar niet de 3 punten. En eerder dit seizoen was er de emotionele uitwedstrijd kort na het overlijden van Bart Janssens. Nieuwleusen pakte een 2 – 0 voorsprong, nadat Mark Seubring één-op-één met de keeper de ultieme kans op de 0 – 1 had laten liggen. Later scoorde Mark Seubring de 2 – 1 en had Nick Middelbos en de kans op de 2 – 2. Dit viel niet en zo verloor FIT Boys in Nieuwleusen.

De wedstrijd zaterdagmiddag op Sportpark Noord-West staat onder leiding van scheidsrechter Hans Bulthuis en start om 14:30 uur.