AED-/reanimatiecursus bij FIT Boys

27 november 2014
de Webmaster

Donderdag 27 november vond er een AED-/reanimatiecursus plaats in de FIT Boys-kantine op Sportpark Noord-West. Al vele jaren hangt er in het gezamenlijke sportcomplex van de cvv FIT Boys en vv Beilen een AED-apparaat, maar wie weet hoe dit apparaat werkt en wie heeft er dienst op zaterdag tijdens de wedstrijden van FIT Boys

Een FIT Boys-speler en -team ondervond letterlijk aan den lijve wat het betekent als je hart er mee stopt op het voetbalveld. Toen Jan Berend de Boer van FIT Boys 4 op 10 mei 2014 neerviel op het sportveld van vv Niekerk, was het aan het adequate handelen van enkele Niekerk-vrijwilligers te danken dat hij nu nog leeft. Zij hadden een AED-/reanimatiecursus gedaan, het was duidelijk wie er die zaterdag dienst had en dus binnen enkele minuten begon de reanimatie met behulp van de AED.

Een Wake-up-call voor FIT Boys en met name de spelers van FIT Boys 4. Hoe heeft FIT Boys dit geregeld en wat doet wie als dit bij ons op het sportpark gebeurd? Het bestuur van FIT Boys pakte dit op en organiseerde mede daarom op 27 december en ook nog a.s. dinsdag 2 december een AED- en reanimatiecursus. Vele vrijwilligers van FIT Boys hadden zich opgegeven voor deze cursus en kregen uitleg over wat te doen bij een hartstilstand. Dit is stap 1 van het goed regelen van een AED-/reanimatiedienst bij FIT Boys. Stap 2 zal het bestuur ook zetten door het in de praktijk door de week tijdens trainingsavonden en op zaterdag tijdens wedstrijden goed te regelen. Het kan levens redden en ernstige lichamelijke en/of geestelijke gevolgen voorkomen, dat weet Jan Berend de Boer maar al te goed. Een erg goede zaak, FIT Boys!