Bart vd West winnaar Forsenta FIT Boys Darttoernooi 2024

10 februari 2024
de Webmaster

(Foto’s: Maurits Beuling)

Rond 19:30 uur stroomde de FIT Boys-kantine aardig vol. Gespannen koppies, pijlen gereed maken en door loting kijken in welke poule je gaat spelen en of je kans maakt om als nummer 1 of 2 door te gaan in het toernooi. Het is rond 20:00 uur tijd voor het Forsenta FIT Boys Darttoernooi, de 6e keer dat dit toernooi wordt gehouden. Wie zal winnaar van de vorige editie Michel Meinsma gaan opvolgen? 40 darters strijden in 8 poules om de eerste twee plaatsen in de poule. Hier en daar een verrassing qua achtste finales maar ook de verwachte namen gaan door.

Barmannen Ferat Amet (van sponsor Palas), Peter Doornbos, Rutger Kroeze en Maurits Beuling zorgen voor een natje en een droogje zodat iedereen zich maximaal kan richten op het darten. Er is ook veel publiek op af gekomen en zo is het gezellig vol in de FIT Boys-kantine op Sportpark Noord-West.

Nadat er in de kwartfinale nog 8 spelers over zijn, plaatsen 4 spelers zich voor de halve finale. Jesper Tijdeman, Jeroen Habinge, Bart van der West en Michel Meinsma (de titelverdediger) gaan de strijd aan voor een finaleplaats. En op bijna banen ontstaan er best wel een verrassing. Jesper Tijdeman weet titelverdediger/-favoriet Michel Meinsma te verslaan. Op de andere baan haalt Jeroen Habinge volgens eigen zeggen niet zijn niveau en mist de dubbels. Het is Bart van der West die aan het langste eind trekt. Zo zijn de finalisten bekend en caller Gerjan Hoogenberg kondigt beide finalisten aan die onder luid applaus en toejuichingen de arena betreden. Na een spannende strijd heeft het Forsenta FIT Boys Darttoernooi een nieuwe winnaar. Bart van der West gooit Jesper Tijdeman van de baan. De top 3 wordt naar voren gehaald en ontvangt een mooie prijs en winnaar Bart van der West ontvangt de beker.

De avond gaat nog tot in de kleine uurtjes door en de organisatie, Tim Seubring en Gerald Haandrikman, kunnen terugkijken op een uiterst succesvol darttoernooi. Een mooi evenement die inmiddels een vaste plek op de FIT Boys activiteitenkalender heeft. De kalender die deze maand februari nog meer leuke evenementen aanbiedt. Vrijdag 16 februari is het weer tijd voor het Klaverjassen en woensdag 21 februari vindt de jeugd Bingo plaats (leden van 7 t/m 11 jaar incl. broertjes en zusjes). Want FIT Boys is zo veel meer dan alleen voetbal!