Beilen za en FIT Boys delen de punten

3 september 2022

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh trof na vorige week zaterdag vv Beilen zo 1 deze zaterdag vv Beilen za 1. Tegen de zondagafdeling van de buurman werd met 0 – 1 verloren. Tegen de zaterdagafdeling ging FIT Boys op zoek naar een beter resultaat. De eerste helft pakte FIT Boys het goed op en had het een duidelijk veldoverwicht zonder nu echte kansen te creëren. Toch viel de logische 0 – 1 nog best snel, na zo’n 12 minuten was het Jelmer van Dijk die de 0 – 1 maakte. vv Beilen zette daar bijzonder weinig tegenover. Het was dan ook verrassende te noemen dat Beilen langszij kwam en in de 20e minuut de 1 – 1 maakte. Balverlies van FIT Boys leidde dit doelpunt in. Bij rust trok FIT Boys de stand toch weer recht in het voordeel van de groen-gelen. Corné van den Berg was in een duel doortastend en uit zijn pass kwam Daniël van der West in balbezit. Hij was sterk aan de bal en speelde zich vrij en had een prima dieptepass op Lars Hilberts. Lars kon alleen af op de keeper en maakte één-op-één geen fout (1 – 2). Dat was ook de ruststand.

De tweede helft leverde FIT Boys een prestatie zwaar onder de maat. Met alle respect voor Beilen za 1, maar normaal win je van deze opponent en is er geen vuiltje aan de lucht. De tweede helft ging er zoveel mis aan FIT Boys zijde, dat de buurman eenvoudig in het zadel werd geholpen. Beilen kreeg zowaar het overwicht en de 2 – 2 hing in de lucht en die viel ook. Rond de 82e minuut werd het 2 – 2 nadat achterin niet resoluut werd opgetreden. Nog niks aan de hand, er was nog tijd om dit recht te zetten. Maar het was Beilen dat de eerste kans op 3 – 2 kreeg. Op een voorzet van rechts kreeg de linksbuiten een hele goed kans maat schoot te wild en dus net naast. FIT Boys zette aan en kreeg twee ultieme kansen op 2 – 3. Eerst was het Lars Hilberts die door de Beilen-verdediging glipte en oog in oog met de Beilen-keeper geen fout maakte. Hij plaatste de bal langs de keeper in de verre hoek. Helaas voor FIT Boys verdween de bal langs de verkeerde kant van de paal. Even later slalomde Stefan Eefting door de Beilen-verdediging en kon schieten, alleen verdween de bal op de benen van de Beilen-keeper. Ook in 2e instantie wist Stefan geen doel te treffen. Zo eindigde deze bekerwedstrijd in 2 – 2 en dat werd aan Beilen kant gevierd als een overwinning. Aan FIT Boys kant werd dit gezien als een verlies. Na afloop was de vraag waar het misging. Daar zal de ploeg het nog over hebben. De tweede helft was een collectieve wanvertoning waar in de kleedkamer flink van gebaald werd.

Zaterdag 10 september gaat Beilen za 1 op bezoek bij Tiendeveen. FIT Boys ontvangt op sportpark Noord-West zaterdag 3e klasser Hoogeveen.

Opstelling FIT Boys: Niels vd West, Arjan Keizer, Gerjan Hoogenberg, Mike Jonink (45e Jako van Faassen) Corné vd Berg, Johan Vriesema, Matthijs Bonnen (60e Julian Boom), Giel Kerssies (45e Lars de Boer), Lars Hilberts, Daniël vd West (45e Stefan Eefting) en Jelmer van Dijk.