AFGELAST FIT Boys 1 – Hollandscheveld 1 AFGELAST

11 oktober 2020

Zaterdag 17 oktober ontmoet de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh om 14:30 uur op het eigen sportpark Hollandscheveld. FIT Boys pakte een hele knappe en belangrijke overwinning uit bij SCD’83. Na een 1 – 0 achterstand scoorde Stefan Eefting 2 keer en gingen de 3 punten mee naar Beilen. Hollandscheveld won thuis van CSVC (2 – 0, doelpunten Robin Bijl en Mike de Jonge) en staat keurig 6e op 3 punten van de 3 koplopers.

Hollandscheveld

De ploeg van de nieuwe trainer Johan Sikkes speelde in de beker 2 keer gelijk en won 1 keer. Het werd 1 – 1 tegen Hoogeveen en tegen SCN en er was een 1 – 2 winstpartij tegen VCG. Oefenwedstrijden waren er tegen Deunum (2 – 2) en Elim (0 – 4 verlies). In de competitie werd er met 2 – 0 verloren van Hoogeveen en 2 keer gewonnen van Lutten (5 – 3) en CSVC (2 – 0). Er werd totaal dus al 7 keer gescoord en topscoorder is Roy Strijker met 2 doelpunten.

FIT Boys

De ploeg uit Beilen kende een wisselvallige voorbereiding. Van de 3 oefenwedstrijden werd er één keer gelijk gespeeld (2 – 2 tegen SV Hoogersmilde) en twee keer verloren (3 – 2 van SJS en 2 – 4 van Raptim). De bekerpoule werd geopend met een 0 – 3 verlies tegen competitiegenoot BSVV. Daarna volgde twee keer winst op Tynaarlo (0 – 5) en Fc Assen (1 – 2). Topscoorder van de voorbereiding is Daniël van der West met 3 doelpunten. In de competitie werd er verloren van OZC (0 – 2) en BSVV (4 – 1) en dus gewonnen van SCD’83 (1 -2). Daarmee staat FIT Boys 11e met 3 uit 3. Stefan Eefting is de topscoorder in de competitie met 3 doelpunten.

Historie

Beide ploegen troffen elkaar vanaf het seizoen 1960/1961 tot nu 42 keer. 10 keer won FIT Boys, 9 werd er gelijkgespeeld en 23 keer won Hollandscheveld. Het doelsaldo is -32 (66 voor en 98 tegen). Er zijn heel wat memorabele wedstrijden tussen beide ploegen gespeeld, die van 8 november 2003 staat Harald Woltinge nog wel bij. Bij een 3 – 1 achterstand scoorde hij tweemaal en prachtige wijze. 3 – 3 was de eindstand en toen Harald de waardevolle spullen uit de bestuurskamer ophaalde, is er een bekende hit geboren: “Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht!” Ook de wedstrijd van 11 november 2017 was spectaculair. Bij rust stond FIT Boys met 0 – 2 voor (Tim & Ruud Seubring) en leek er geen vuiltje aan de lucht. Na 90 minuten stond het 4 – 2 en Hollandscheveld ging de 2e helft als een ware tornado over het veld.

Zaterdag 17 oktober op Sportpark Noord-West start de wedstrijd FIT Boys 1 – Hollandscheveld 1 om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Melvin Schuurman. Publiek is helaas niet welkom.